Νίκη στην Κύπρο για τον Ολυμπιακό 88-77 τη Χάποελ Χολόν (gallery)

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 88-77 τη Χάποελ Χολόν την Παρασκευή στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”.

Σε ένα καλό τεστ προετοιμασίας στη Λευκωσία, οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να εντάξουν στο παιχνίδι του και όσους ήλθαν από τις Εθνικές ομάδες μετά το Eurobasket, με εξαίρεση τον απόντα Κώστα Σλούκα και να δουλέψει για την προσεχή σεζόν.

Είχε τα πάνω και τα κάτω του, έκανε υπερβολικά πολλά τρίποντα, διπλάσια από δίποντα, αλλά η ποιότητά του του επέτρεψε να νικήσει τη μαχητική Πρωταθλήτρια ισραήλ του 2022, Χάποελ Χολόν.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Με το κοινό του στην εξέδρα του “Ελευθερία, Τάσσος Παπαδόπουλος” στη Λευκωσία, ο Ολυμπιακός άρχισε με διάθεση και με ευστοχία το παιχνίδι.

Μόλις στα τρία πρώτα λεπτά, είχε πετύχει 13 πόντους με 3/4 τρίποντα, είχε διψήφια διαφορά, αλλά όσο κυλούσε το παιχνίδι, έχασε το ρυθμό του.

Με το τρίτο τρίποντο του Γουόκαπ βρέθηκε στο 16-5 με 3:58 για το δεκάλεπτο, όμως η Χάποελ, μάζεψε γρήγορα τη διαφορά, 19-14.

Με την άμυνα ζώνης της, μάλιστα, η ομάδα του Γκάι Γκούντες έφερε τον αγώνα στα ίσια.

Ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε πολύ μεγάλο αριθμό μακρινών σουτ, είχε 8/25 στο ημίχρονο και μόλις 5/7 δίποντα, σε δείγμα της μεγάλης ανισορροπίας του, για να τελειώσει το ημίχρονο 36-36.

Ο Άλεκ Πίτερς έλαμψε στην τρίτη περίοδο, όπου πέτυχε 15 από τους 29 πόντους του Ολυμπιακού.

Παρά τις συνεχόμενες αλλαγές, τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, παρά τη σχετική ασδυναμία του Βεζένκοφ να ακολουθήσει λόγω του προβλήματος που είχε, η ομάδα του Μπαρτζώκα διατήρησε προβάδισμα στο όριο των δέκα πόντων κι έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 65-59.

Άρχισε όμως άσχημα στην τελευταία περίοδο με την Πρωταθλήτρια Ισραήλ να παίρνει το πρώτο προβάδισμα, 65-67 με 6:40 για το τέλος.

Το ένστικτο της νίκης, αφύπνισε την ελληνική ομάδα, που έγινε πιο σκληρή στην άμυνα, πιο επίμονη στην επίθεση κι έτσι ήλθε για ένα 12-0 σερί για το 77-67 με 4:00 για το τέλος, δια χειρός Λαρεντζάκη, κι ενώ νωρίτερα, είχε πετύχει κι ο Βεζένκοφ το πρώτο του καλάθι.

Λίγο αργότερα, πέτυχε και το πρώτο του τρίποντο μετά από πέντε άστοχες προσπάθειες, έκανε το σκορ 85-74 στα 100 δευτερόλεπτα για το τέλος και διασφάλισε έτσι τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Πίτερς ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους, ο Λαρεντζάκης έφτασε στους 13, ενώ ο ΜακΚίσικ είχε 10 πόντους.

Ο Τζο Ράγκλαντ, είχε 13 πόντους και άλλες τόσες ασίστ για τη Χάποελ Χολόν.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-36, 65-59, 88-77

Περισσότερα σε λίγο…

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

18.00 Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας

20.30 Περιστέρι-Χάποελ Χολόν

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Ολυμπιακός-Χάποελ Χολόν: Η εντυπωσιακή εκκίνηση των “ερυθρόλευκων” στη Λευκωσία (video)

Ολυμπιακός: Όμορφες στιγμές με τον Χρήστο στην Κύπρο (pics)

Ολυμπιακός: Η συνάντηση με τον Χασάν Μάρτιν στην Κύπρο (vid)

Τα highlights του Περιστέρι-Ερυθρός Αστέρας (video)

Παρ’ ολίγον ανατροπή το Περιστέρι 72-73 από τον Ερυθρό Αστέρα στην Κύπρο (pics)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss