Νίκος Τζανάκης: Είναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανησυχία που έχει προκύψει από την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων από την μετάλλαξη όμικρον.

«Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις»

«Η κάθε χώρα θα δει το επιδημιολογικό της περιβάλλον, την εμβολιαστική της κλαύψη, τους σκληρούς δείκτες και θα πράξει αναλόγως. Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, και ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό», είπε αρχικά ο Νίκος Τζανάκης.

«Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι προβληματικός στα νούμερα ωστόσο στο ΕΣΥ δεν θεωρείται προβληματική εικόνα»

Και συνέχισε λέγοντας: «Εδώ στην Κρήτη έχουμε διπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε κρούσματα και σε εμβολιασμένους ωστόσο το περνούν ήπια το σπίτι τους. Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι προβληματικός στα νούμερα ωστόσο στο ΕΣΥ δεν θεωρείται προβληματική εικόνα».

«Πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία σύνθετη υγειονομική από φαση η οποία συνβάλει στα εξής: Ωθεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν αυτό το “προνόμιο ελευθερίας” και δεύτερον, ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει πέσει η προστασία από τη μόλυνση ωστόσο βοηθάει ακόμα προκειμένου να μην νοσήσει κανείς βαριά. Είναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού», πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Η 3η δόση κομβική για την ανοσοπροστασία

Για την 3η δόση, ο κ Τζανάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε. «Η 3η δόση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε. Το 80% του πληθυσμού είναι ανοσοπροστατευμένο είτε από φυσική νόσηση είτε από εμβολιασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

«Είναι ένα ένα περίπλοκο θέμα το ζήτημασ του εμβολιασμού. Για διάφορους λόγους, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και η επιτροπή εμβολιασμού να το εξετάσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss