Nissan: Νέα τεχνολογία για αδρανοποίηση ιών – FleetNews

Η Nissan ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία χρησιμοποιώντας καταλυτικά ενεργά είδη για την αδρανοποίηση των ιών.
Η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια τεχνολογία, από κοινού με τη Σχολή Φαρμακευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Tohoku, που απενεργοποιεί ιούς, χρησιμοποιώντας καταλυτικά ενεργά είδη για αερόβια οξείδωση.

Η τεχνολογία έχει πιθανές εφαρμογές για την απενεργοποίηση των ιών με την οξείδωση, τη μετουσίωση και την αποικοδόμηση πρωτεϊνών και άλλων ουσιών στην επιφάνεια του ιού. Με το οξυγόνο στον αέρα να δρα ως οξειδωτικό, το είδος του καταλύτη παράγει αυτό το αποτέλεσμα ακόμη και κάτω από σκοτεινές συνθήκες σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να απαιτείται φωτεινή ακτινοβολία, όπως συμβαίνει συνήθως με την οξείδωση.
Εκτός από την απενεργοποίηση των ιών, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού,   αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει παθογόνα όπως μύκητες και βακτήρια. Έχει τη δυνατότητα για ευρείες εφαρμογές στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ως αντιβακτηριδιακών και αντιικών υλικών βάσης σε φίλτρα για εξοπλισμό κλιματισμού και καθαριστές αέρα, καθώς και σε μάσκες και ιατρικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.
Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί οργανικούς καταλύτες οξείδωσης ριζών νιτροξυλίου (ριζικοί καταλύτες). Αυτοί οι καταλύτες οξειδώνουν οργανικές ενώσεις παρουσία κατάλληλων συνκαταλυτών, χρησιμοποιώντας μοριακό οξυγόνο στον αέρα του περιβάλλοντος που δρα ως τερματικό οξειδωτικό.
Μελέτες για τα αποτελέσματα αυτής της τεχνολογίας έχουν βρει ότι τα άλατα οξικού αμμωνίου που παράγονται από καταλύτες ριζών, μέσω αερόβιας οξείδωσης, οξειδώνουν και αδρανοποιούν τις επιφανειακές πρωτεΐνες των ιών, μειώνοντ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss