Nocturnal Beauty: Η βραδινή περιποίηση για την επανόρθωση της επιδερμίδας | Vita.gr

«Αν επιθυμούμε να φαινόμαστε νεότεροι και ομορφότεροι, τότε οι 7-9 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες» λέει ο Michael Breus, PhD και συγγραφέας του βιβλίου «Βeauty Sleep: Look Younger, Lose Weight and Feel Great through Better Sleep».
Πράγματι, χάρη στον επαρκή ύπνο οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν, οι λεπτές γραμμές γίνονται πιο λείες, οι μαύροι κύκλοι μειώνονται και η έκφρασή μας φαίνεται πιο ξεκούραστη και λαμπερή. Επιπλέον, τα κύτταρα ανανεώνονται, επιδιορθώνονται οι φθορές, αυξάνεται η παραγωγή του κολλαγόνου και ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος. Επίσης ο ύπνος εξουδετερώνει τη δράση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, και καταπραΰνει τις δερματοπάθειες. Ωστόσο δεν φτάνει μόνο ο ύπνος, αλλά χρειάζεται και η κατάλληλη καλλυντική φροντίδα που θα εντείνει την επανόρθωση και θα βελτιώσει θεαματικά την επιδερμίδα και την όψη μας.

Τι συμβαίνει στο δέρμα το βράδυ

Το διάστημα από τα μεσάνυχτα μέχρι νωρίς το πρωί η αναπλαστική δύναμη του δέρματος κορυφώνεται. Η παραγωγή του κολλαγόνου ενισχύεται και εντείνονται η φυσική απολέπιση και η αναγέννηση των κυττάρων. Επιπλέον, μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που εκκρίνεται από τον οργανισμό όταν βρίσκεται σε κατάσταση στρες, και το οποίο σαφώς υποβαθμίζει την ποιότητα της επιδερμίδας και επιταχύνει την πρόωρη γήρανση.

Τα top hits της νύχτας

Στα μεγάλα αστικά κέντρα η επιδερμίδα εκτίθεται στη ρύπανση. Σε συνδυασμό με το συναισθηματικό στρες και τον αγχωτικό τρόπο ζωής, καταπονείται όσο ποτέ άλλοτε, με αποτέλεσμα τα σημάδια κούρασης, η θαμπή όψη και η πρόωρη γήρανση να γίνονται αισθητά. Ωστόσο, ο επαρκής ύπνος και οι κατάλληλοι καλλυντικοί παράγοντες προσφέρουν στοχευμένα οφέλη και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας για ορατά ανανεωμένη, φρέσκια και ξεκούραστη όψη το επόμενο πρωί.

Η ρετινόλη

Παρά την πληθώρα καινοτομικών συστατικών, φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί, προσφέροντας απτά, ορατά αποτελέσματα στο δέρμα. Η καθαρή ρετινόλη είναι μια δραστική μορφή βιταμίνης Α, που παρέχει μακράς διάρκειας διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, όπως βαθιές ρυτίδες, σκούρες κηλίδες, έλλειψη τονικότητας, ανομοιόμορφος τόνος, και χαρίζει λεία υφή και απαλότητα. Το κορυφαίο αυτό συστατικό ενδείκνυται για το βράδυ, διότι είναι ένα φωτοευαίσθητο συστατικό που εξουδετερώνεται από τον ήλιο και τον αέρα και ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα.

Ιδιότητες ρετινόλης

* Ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου
* Ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων
* Καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης
* Μειώνει ορατά τις ρυτίδες
* Ενισχύει την αναδόμηση του δέρματος
* Εχει κερατολυτική δράση απολεπίζοντας ήπια

Αποφεύγουμε τον συνδυασμό της με:

* Oξέα φρούτων (ΑΗΑ)
* Σαλικυλικό οξύ
* Βιταμίνη C
Ο συνδυασμός της ρετινόλης με τα παραπάνω δραστικά συστατικά προκαλεί ερεθισμούς στην επιδερμίδα, ιδίως αν είναι ευαίσθητη.

AHA

Τα πιο γνωστά είναι το γλυκολικό οξύ και το λακτικό οξύ. Και τα δύο είναι κερατολυτικά, δηλαδή διασπούν την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας, αποκαλύπτοντας έναν νέο λαμπερό και ομοιόμορφο τόνο. Επιπλέον, μειώνουν τις ρυτίδες, «σβήνουν» τις ουλές της ακμής και χαρίζουν μια φυσιολογική φρεσκάδα και νεανικότητα στην όψη της.

Ελαια αποτοξίνωσης και θρέψης

Η λεβάντα, το νέρολι, το έλαιο σταφυλιού και τριαντάφυλλου και το αιθέριο έλαιο περγαμόντου έχουν ισχυρή χαλαρωτική και αποτοξινωτική δράση και βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Επιπλέον, τα έλαια καλέντουλας, χαμομηλιού και βιολογικού ελαίου σπόρου κάνναβης ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό και ανακουφίζουν την επιδερμίδα που είναι εύθραυστη και ευάλωτη στις εξωτερικές «επιθέσεις».

Special περιποίηση με έλαια

Αν η επιδερμίδα μας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη, ενισχύουμε την περιποίησή της με αποτοξινωτικά έλαια και έλαια θρέψης που θα αυξήσουν την αναπλαστική ικανότητά της κατά τη διάρκεια της νύχτας.
1. Μετά τον καθαρισμό, τον ορό και την κρέμα, ζεσταίνουμε στις παλάμες μας για μερικά δευτερόλεπτα 5 σταγόνες από επιλεγμένα έλαια.
2. Εισπνέουμε βαθιά.
3. Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές, δεξιόστροφες κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.
4. Στη συνέχεια, περνάμε στον λαιμό και με καθοδικές κινήσεις πιέζουμε ελαφρώς τις κλείδες. Η κίνηση θα τονώσει τη λέμφο και θα διεγείρει τη διαδικασία αποβολής των τοξινών από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν παραλείπουμε ποτέ…

…Να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας πριν πέσουμε για ύπνο.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, ο ιδανικός καθαρισμός είναι ο διπλός, και πρέπει απαραιτήτως να γίνεται το βράδυ, προκειμένου να αφαιρέσουμε το make up, τη σκόνη και τους ρύπους της μέρας. Διαλέγουμε τα κατάλληλα καθαριστικά ανάλογα με τον τύπο μας και τα τοποθετούμε στον νιπτήρα για να μας υπενθυμίζουν αυτή την απαρέγκλιτη ρουτίνα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss