Normcore trend is back! Kαι φέτος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

H «επιστροφή στην κανονικότητα» επιβάλλει όσο πιο «κανονικά» ρούχα γίνεται.

Δεν είναι μυστικό πως η ποιότητα των «βασικών κομματιών» που κάθε γυναίκα έχει στην γκαρνταρόμπα της είναι αυτή που βοηθάει να στη δημιουργία μιας κλασικής συλλογής ρούχων που θα φοράμε όσα χρόνια και αν περάσουν. Έχει περάσει καιρός από την εποχή που τα statement ρούχα και αξεσουάρ καθόριζαν το στυλ μας. Η περίοδος του lockdown και το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι μας έχουν γυρίσει πίσω στον χρυσό κανόνα του «less is more» και ψάχνουμε συνεχώς να βρούμε τον τρόπο να είμαστε άνετες και κομψές όπου και αν πάμε, ό,τι και αν κάνουμε. Ανάμεσα στην προσπάθεια να ενσωματώσουμε τα runway trends στην γκαρνταρόμπα μας και να ντυνόμαστε όπως οι bloggers στο Instagram, υπάρχει η χρυσή τομή που λέγεται «κανονικότητα» και αυτό στη μόδα αποτυπώνεται με τον όρο «normcore».

Όπως εξηγούσε το site «The Cut» σε ένα άρθρο του το 2014, το «normcore» ως τάση πρωτοεμφανίστηκε στις ζωές μας το 2013 και ήταν περισσότερο μία στάση ζωής και λιγότερο ένα trend. Αγκάλιαζε την ομοιομορφία στο ντύσιμο, η οποία γίνεται σκόπιμα ως συνειδητή απάντηση στις κινήσεις εντυπωσιασμού και στην υπερπροσπάθεια να ξεχωρίσουμε για το στυλ μας και να είμαστε «αυθεντική», την ίδια στιγμή που με το υπερβολικό styling καταφέρνουμε μόνο να είμαστε επιτηδευμένοι.

Όσον αφορά τα ρούχα, ο όρος συνηθέστερα σχετίζεται με βασικά προϊόντα που εμπνέονται από τα 90s και την ανδρική γκαρνταρόμπα: φαρδιές γραμμές, αθλητικά παπούτσια, straight jeans, ζιβάγκο και κοστούμια, είναι μερικά από αυτά. Το iconic στυλ του Steve Jobs, με το μαύρο ζιβάγκο και το Levi’s μπλε jean, θωρείται αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για να κατανοήσει κάποιος την τάση. Και φέτος μαζί με την «άνθιση» όλων των άνετων και πρακτικών τάσεων, το normcore έρχεται ξανά στη ζωή μας. Το είδαμε στις συλλογές Prada και Ganni για τη σεζόν S/S 2021, το είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγη τον Σεπτέμβριο (σε όσο street style προλάβαμε να δούμε) και μπορείς να το εντάξεις και εσύ στην καθημερινότητά σου ακολουθώντας τα πέντε styling tips παρακάτω. Για να είσαι όσο πιο κομψή και «κανονική» γίνεται σε μία καθόλου «κανονική» πραγματικότητα.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 κορμάκια για άνετες και sexy εμφανίσεις και μέσα στο σπίτι

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss