Νοσοκομείο Λαμίας: Έχασε τη ζωή του επειδή είπαν στη γιατρό ότι δεν λειτουργούσε ο απινιδωτής

Ένας άνδρας 50 ετών έχασε τη ζωή του από ανακοπή καθώς η γιατρός ενημερώθηκε ότι δεν δούλευε ο απινιδωτής ενώ αργότερα σε έλεγχο που έγινε λειτουργούσε κανονικά

Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας 50 ετών από ανακοπή στο Νοσοκομείο Λαμίας καθώς ενώ χρειάστηκε απινιδωτή, το μηχάνημα δεν λειτουργούσε.
Ο άνδρας νοσηλευόταν ήδη για αρκετές μέρες στην Καρδιολογική Κλινική με σοβαρή μυοκαρδιοπάθεια ενώ το βράδυ της Τετάρτης η κατάσταση του επιδεινώθηκε και παρουσίασε δύσπνοια ενώ ήταν και εμπύρετος με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί.

Ο ασθενής συνοδευόμενος από γιατρό της ΜΕΘ μετέβη στον 1ο όροφο για αξονική τομογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της λοίμωξης, ωστόσο μέσα στο μηχάνημα ο άνδρας παρουσίασε αρρυθμία.
Η γιατρός προχώρησε άμεσα σε ΚΑΡΠΑ και ζήτησε τον απινιδωτή που βρίσκεται στον όροφο, ωστόσο προς έκπληξή της ενημερώθηκε ότι το μηχάνημα δεν δούλευε!

Έτσι άμεσα μετέφερε τον 50χρονο στα ΤΕΠ και μαζί με Καρδιολόγο για πάνω από 20 λεπτά έκαναν προσπάθειες να επαναφέρουν τον άνδρα, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο καθώς ο άνδρας είχε ήδη χάσει τη ζωή του.

Όπως αναφέρει το LamiaReport, από το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, δόθηκε άμεσα προφορική εντολή στο τεχνικό τμήμα, για έλεγχο του φερόμενου ως χαλασμένου απινιδωτή. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ο απινιδωτής λειτουργεί μια χαρά!
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ο άνθρωπος θα παρέμενε εν ζωή εάν χρησιμοποιούνταν ο απινιδωτής καθώς η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη, ωστόσο πρόκειται για νοσοκομείο στο οποίο πρέπει να γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί ο ασθενής.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss