Νταηλίκια Ερντογάν και… ΣΙΑ για να καλύψουν τις αντιδράσεις στην Τουρκία

Με πλωτά γεωτρύπανα και φιλοκυβερνητικά εξώφυλλα συνεχίζει τη ρητορική του ο Ερντογάν

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας από τη Συρία έως τη Λιβύη και από την Κύπρο, το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από το Στρασβούργο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και τη ρητορική του συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος απειλώντας αυτή τη φορά με τα πλωτά γεωτρύπανα.
«Εμείς κάποτε δεν είχαμε κανένα πλωτό γεωτρύπανο. Τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικών ερευνών, 5 πλωτά γεωτρύπανα και μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε βάθος 12.000 μέτρων. Όταν τελειώσει εδώ η δουλειά μας, έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κάνουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης και σε διεθνή ύδατα σε διάφορες χώρες του κόσμου», ανέφερε ο Ερντογάν.

O Ερντογάν περιέλαβε όλες τις χώρες και τα διεθνή ύδατα αναφερόμενος στα γεωτρύπανα χωρίς να διευκρινίζει σε ποια ακτίνα από την Τουρκία σκοπεύει να επεκταθεί.
Σχετικά με τη σύνοδο της Πράγας στην οποία είχε παρευρεθεί και είχε έρθει τετ-α-τετ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «όπως κάνουμε σε κάθε συνάντηση έτσι και στην Πράγα τονίσαμε πως τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούμε να τα λύσουμε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Απο την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο».

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για το μνημόνιο με τη Λιβύη
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Λιβύη για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων ξεσήκωσε την τουρκική αντιπολίτευση.
Ο Aμντουραχμάν Μπιλγκτίς, συντονιστής Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικών Ασφαλείας του κόμματος DEVA (Μπαμπατζάν), δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει πως το περιεχόμενο της συμφωνίας επικυρώθηκε και από τον ΟΗΕ, ενώ δεν είναι έτσι.
«Εδώ μιλάμε για μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών», είπε χαρακτηριστικά.

«Με τη νέα συμφωνία λέμε πως θα κάνουμε εξορύξεις αερίου και πετρελαίου σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss