«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» θα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 61 δήμους της χώρας και έχει σχεδιαστεί, για να στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους γονείς και κυρίως τις μητέρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρουσιάζει 10 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις με πληροφορίες που ενδιαφέρουν όσες και όσους θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών και να πιστοποιηθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» θα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 61 δήμους της χώρας και έχει σχεδιαστεί, για να στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους γονείς και κυρίως τις μητέρες.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις:

1. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση, προκειμένου να ενταχθώ στο Μητρώο Επιμελητών/Επιμελητριών;

Για την εγγραφή σας στο Μητρώο, θα πρέπει να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας, την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε ή να στείλετε έγγραφα.
2. Πρέπει να πληρώσω, για να εγγραφώ στο Μητρώο Επιμελητών;
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν.
3. Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών/Επιμελητριών;

Δικαίωμα υποβολής έχουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις καταλληλότητας από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν όσοι θέλουν να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών», είναι τα παρακάτω:
Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)-Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου, πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss