Νυχτερινό ρεύμα: Σε ισχύ από 1 Νοεμβρίου – Οι ώρες εφαρμογής

Σε ισχύ θα είναι μέχρι τις 30 Απριλίου το νυχτερινό ρεύμα που εφαρμόζει η ΔΕΗ

Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου. Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο Γ1Ν (με Χρονοχρέωση) απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές ενέργειας, με διαφορετικές ανάγκες μέσα στην ημέρα. Είναι ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ, βάσει του οποίου οι πελάτες της χρεώνονται με διαφορετικές τιμές κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Πιο συγκεκριμένα:

την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας»
και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το ωράριο χειμερινής περιόδου από 1 Νοεμβρίου 2022 έως 30 Απριλίου 2023 για το νυχτερινό ρεύμα είναι το ακόλουθο:

02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Νυχτερινό ρεύμα: Τι ισχύει σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ

Ανακοίνωση για την έναρξη του χειμερινού ωραρίου στο νυχτερινό ρεύμα είχε εκδώσει και ο ΔΕΔΔΗΕ.
Με την ανακοίνωσή του, ο Διαχειριστής υπενθύμιζε ότι για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) τμηματικού ωραρίου, το μέτρο θα ισχύσει και για αυτήν την περίοδο -όπως κάθε χρόνο- το ίδιο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θερινή περίοδο του νυχτερινού τιμολογίου (1η Μαΐου – τέλη Οκτωβρίου) το ωράριο μειωμένης χρέωσης είναι συνεχές, από τις 23:00 έως τις 7:00 το πρωί.
Ο ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε ότι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.

Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss