O σκηνοθέτης Bong Joon-ho είναι ένα από τα πιο επιδραστικά άτομα του 2020 – Cineramen

CANNES, FRANCE – MAY 22: Bong Joon-Ho attends the photocall for “Parasite” during the 72nd annual Cannes Film Festival on May 22, 2019 in Cannes, France. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Η ταινία Parasite, για την οποία σας αναφέραμε και την σχετική άποψη μας αναλυτικά έγραψε ιστορία με 4 Oscar. Πήρε τα Βραβεία Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας για τον Bong Joon-hο, σεναρίου για τους Han Jin-won και Bong Joon-ho, αλλά και Διεθνούς ταινίας. Eίναι η πρώτη ξενόγλωσση που καταφέρνει να κατακτήσει το κορυφαίο βραβείο

Ο Bong Joon-ho πλέον είναι επίσημα στη λίστα του Time με τα 100 επιδραστικότερα άτομα του 2020, ενώ η Tilda Swindon τον αποθέωσε, λέγοντας: «Είναι πανέξυπνος, ταλαντούχος κινηματογραφικά και όχι μόνο, έξω καρδιά, γεμάτος αυτοπεποίθηση, βαθιά ρομαντικός, ηθικός, ακριβής και συμπονετικός μέχρι τέλους. Για την ακρίβεια και το σινεμά του είναι όλα αυτά. Πρέπει πλέον και ο κόσμος να τον αναγνωρίσει. Είναι το απόλυτα εκλεπτυσμένο κινηματογραφικό fanboy, ενώ δεν φέρει ούτε σταγόνα σνομπισμού ή κυνισμού: είναι καλός για τον κινηματογράφο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και ο ίδιος; Γλυκόκαρδος, πιστός, διασκεδαστικός, φιλόξενος, παιχνιδιάρικος, ειλικρινής, ιδιαίτερα ξεκαρδιστικός όταν είναι στα κέφια του, δυναμικά οικείος, υπέροχα ανόητος, αδιάκοπα ευγενικός. Ενα διαμάντι.»

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss