Ο Alfonso Cuarón είναι η νέα «μεταγραφή» για το Apple TV+

Ο γνωστός Μεξικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Alfonso Cuarón, που έχει προταθεί για δέκα βραβεία Όσκαρ και έχει κερδίσει πέντε, μεταξύ των οποίων και δύο καλύτερης σκηνοθεσίας για τις ταινίες Gravity (2013) και Roma (2018) υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Apple για την υπηρεσία streaming της, Apple TV+.

Το τελευταίο βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας, ο Alfonso Cuarón το κέρδισε με το Roma, το οποίο είχε προβληθεί σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών στο Μεξικό και στις Ηνωμένες πολιτείες πριν ξεκινήσει να προβάλλεται από το Netflix. Το Roma επίσης κέρδισε Όσκαρ σε δύο ακόμη κατηγορίες, ξενόγλωσσης ταινίας και φωτογραφίας ενώ έχει κερδίσει επίσης Χρυσή Σφαίρα αλλά και Χρυσό Λέοντα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Variety, ο Alfonso Cuarón θα αναλάβει να αναπτύξει πρωτότυπο περιεχόμενο (διάφορες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες) αποκλειστικά για την υπηρεσία της Apple. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα νέα εγχειρήματα που θα αναλάβει, και είναι δύσκολο να μαντέψουμε επίσης, λαμβάνοντας υπόψη πόσο «πολυποίκιλη» είναι η φιλμογραφία του. Ο Alfonso Cuarón, έχει σκηνοθετήσει πέρα από τα Gravity και Roma, και το Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, και αυτή την περίοδο εργάζεται στην τηλεοπτική σειρά τρόμου Ascension με πρωταγωνιστή τον Casey Affleck.  

Ο Alfonso Cuarón είναι μόνο ένα από τα μεγάλα ονόματα που έχουν «υπογράψει» με την Apple για την υπηρεσία streaming της, TV+. Μεταξύ των δημιουργών που έχουν υπογράψει είναι οι Oprah Winfrey, Kerry Ahrin, Justin Lin και Jason Katims. Να θυμίσουμε, ότι το Netflix υπέγραψε πρόσφατα πολυετή συμφωνία με τους δημιουργούς του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss ενώ και ο J.J Abrams θα αναλάβει να δημιουργήσει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για την WarnerMedia.

Engadget

Πηγ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss