Ο απίστευτος ΜακΚόλουμ “χάλασε” την πρεμιέρα της ΑΕΚ στο BCL

Με το “αριστερό” ξεκίνησε η ΑΕΚ στο φετινό Basketball Champions League, με την “Ένωση” να γνωρίζει την ήττα από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη με 91-88.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό κόντρα στην Καρσίγιακα, ωστόσο ο ασταμάτητος Έρικ ΜακΚόλουμ “χάλασε” την πρεμιέρα των “κιτρινόμαυρων” στο BCL για το τελικό 91-88.

Η αναμέτρηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της ομάδας της Σμύρνης.

Η εξέλιξη του αγώνα 

Δυναμικό ξεκίνημα έκαναν και οι δυο ομάδες στη Σμύρνη με καταιγισμό τριπόντων και εναλλαγές στο σκορ. Με τον Φρέιζερ να σκοράρει μανιωδώς με 3/5 τρίποντα η ΑΕΚ “έχτισε” ένα μικρό προβάδισμα για το +6 στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο σκορ με τον ΜακΚόλουμ να μειώνει σε απόσταση ενός τρίποντου (21-24). Oι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το μαξιλαράκι ασφαλείας τους και με δυο σερί τρίποντα των Τούρκων πέρασαν μπροστά (33-30 στο 17’). Ο ΜακΓκριφ ισοφάρισε 2’ πριν το ημίχρονο (37-37), έφερε την ΑΕΚ μπροστά (40-42), ωστόσο ο Ντελγκάδο έφερε και πάλι το ματς στα ίσα (42-42). 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές επιθετικά, ο ΜακΚόλουμ ήταν σε τρελά “κέφια” και παρά τις απαντήσεις των φιλοξενούμενων με τους Φρέιζερ και Στρέλνιεκς, βρέθηκαν στο +10 στο 25’. Με ένα μικρό σερί 6-0 η “Ένωση” ροκάνισε τη διαφορά (67-65 στο 29’) αλλά ο Κουζμίνσκας και ο “καυτός” ΜακΚόλουμ βγήκαν μπροστά για το 69-65. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο επιφύλασσε ντέρμπι στη Σμύρνη, αφού οι δυο ομάδες έμειναν πολύ κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Ο Φρέιζερ έφερε νέα ισοπαλία στο ματς 6΄ πριν το φινάλε (73-73), ωστόσο η Καρσίγιακα με τους Μπράουν και ΜακΚόλουμ βγήκε ξανά μπροστά (81-77 στο 36). 

Με σόου του Στρέλνιεκς η ΑΕΚ έφερε ξανά τη διαφορά στην απόσταση ενός καλαθιού (88-86 στο 39′), όμως ο απίστευτος ΜακΚόλουμ, “σκότωσε” τους φιλοξενούμενους με νέα τρίποντη “βόμβα” για το τελικό 91-88.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 42-42, 69-65, 91-88

Περισσότερα σε λίγο…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρσίγιακα-ΑΕΚ: Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Φρέιζερ στη Σμύρνη (vid)

Basketball Champions League 2022/23: Πρόγραμμα-αποτελέσματα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss