Ο Χρήστος Μπαφές στο SPORT24: “Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου όταν με κάλεσε στην απονομή ο Παπανικολάου, μπορεί να μην ζούσα αυτή τη στιγμή”

Ο Χρήστος Μπαφές στο SPORT24. Ο Sports Director του Ολυμπιακού μιλάει για την στιγμή που ο Κώστας Παπανικολάου τον κάλεσε στην απονομή του τροπαίου του Super Cup, τα συναισθήματα που του γέννησε σκεπτόμενος ότι μπορεί να μην ήταν εκεί λόγω της περιπέτειας της υγείας του και την οικογένεια των “ερυθρόλευκων”. 

Είναι οι μικρές στιγμές που κάνουν κάποιον να εκτιμήσει τους ανθρώπους που έχει γύρω του. Να δει ποιοι είναι στο πλευρό του. Για τον Χρήστο Μπαφέ, μία από τις πλέον έντονες στιγμές εκτυλίχθηκαν μετά το φινάλε του τελικού του Super Cup, έπειτα από την νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 67-52.

Η στιγμή της απονομής ενός τροπαίου είναι πάντα δυνατή. Ανά διαστήματα βλέπει κάποιος τον αρχηγό της ομάδας να καλεί μαζί του κάποιον συμπαίκτη ή τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Ο Κώστας Παπανικολάου κάλεσε τον Χρήστο Μπαφέ, τον Sports Director της ομάδας, στον οποίο και αφιέρωσε τον τίτλο λόγω της περιπέτειας που αντιμετώπισε με την υγεία του το καλοκαίρι.

Ο Χρήστος Μπαφές δεν είναι από τους ανθρώπους που του αρέσει η δημοσιότητα και η προβολή. Δεν θα αρνηθεί να συζητήσει με τον οποιοδήποτε. Αλλά δεν θα επιδιώξει τα φώτα. Δεν θεωρεί ότι είναι αυτός ο ρόλος του. Για μία φορά όμως έπρεπε να το κάνει. Ο λόγος; Τον ανέλυσε ο ίδιος: “Ηξερα ότι αν δεν πήγαινα όταν με κάλεσε ο Παπανικολάου, θα επέμενε ακόμα περισσότερο και θα έκανε πιο έντονη κίνηση”!

Ο Χρήστος Μπαφές ξεκίνησε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες να έχει ξανά ενεργό ρόλο στην ομάδα. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο όταν ταξίδεψε στην Κύπρο με τον Ολυμπιακό για το τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”. Στην Ρόδο έκανε το δεύτερο ταξίδι με την ομάδα, χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται ακόμα να κάνει πολλά πράγματα. Δεν μπορούσε όμως να μείνει μακριά από τον οργανισμό.

“Περνάνε πολλά πράγματα από το μυαλό σου”

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έχει τελειώσει. Όλα είναι έτοιμα για την απονομή. Ο Κώστας Παπανικολάου παραλαμβάνει το τρόπαιο. Δεν σκοπεύει ωστόσο να το σηκώσει στον ουρανό του γηπέδου. Έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Θέλει στο πλευρό του τον Χρήστο Μπαφέ, τον Sports Director της ομάδας.

Ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει. Ήταν ένα θέμα που δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα για λόγους σεβασμού, αλλά ο Χρήστος Μπαφές αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του ανησυχούσαν. Ήταν μία περιπέτεια με αίσιο τέλος. Και ο Παπανικολάου ήταν από τους ανθρώπους που το βιωσαν όσο λίγοι, όντας ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας.

Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν ότι δεν μου αρέσει να βγαίνω μπροστά ουτε να συγκεντρώνω τα φώτα της δημοσιότητας. Δυσκολεύτηκα να το κάνω το βήμα αυτό και χθες. Είδα όμως πώς επε΄μενε ο Κώστας και ήξερα ότι δεν δεν πήγαινα θα επέμενε ακόμα περισσότερο” θυμήθηκε ο Χρήστος Μπαφές, πριν περιγράψει τα συναισθήματά του εκείνη την στιγμή:

Είναι λογικό να περνάνε πολλά πράγματα από το μυαλό σου εκείνη την ώρα. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να μην ήμουν εκεί, να μην το ζούσα αυτό. Τα κατάφερα όμως και το οφείλω στον γιατρό μου, τον Κωνσταντίνο Περρέα, τον οποίο ευχαριστώ από την ψυχή μου για ό,τι εκανε για εμένα.

Όλη αυτή η περιπέτεια που πέρασα τους τελευταίους 2.5 μήνες, από την οποία θα βγω πιο δυνατός, ήταν δύσκολη για όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους. Δεν μιλάω μόνο για την οικογένειά μου, αλλά όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε μεγαλώσει μαζί στον οργανισμό του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια”.

Η στιγμή ήταν έντονη. Κοιτώντας όμως κάποιος την ομαδική φωτογραφία, ο Χρήστος Μπαφές δεν ήταν εκεί. Γιατί έγινε αυτό; “Ήμουν πίσω με τους προπονητές. Ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά δεν θα πω ψέματα. Είχα δακρύσει”.

“Δεν έχω λόγια για τους προέδρους, είμαστε οικογένεια”

Βλέποντας κάποιος την στιγμή να εξελίσσεται όταν ο Χρήστος Μπαφές παρέλαβε το τρόπαιο, μπορούσε να παρατηρήσει το χαμόγελο σε όλους στην ομάδα, με πρώτους τους ιδιοκτήτες της ομάδας, τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, που χειροκροτούσαν με την ψυχή τους. Και δεν ήταν τυχαίο αυτό.

“Οι πρόεδροι της ομάδας είναι οικογένεια για εμένα. Δεν μπορώ να τους περιγράψω. Δεν υπάρχουν λόγια που θα περιγράφουν το πόσο κοντά είναι σε όλους στην ομάδα” ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Μπαφές, για να προσθέσει: “Δεν μπορώ να τα εξηγήσω όλα αυτά μόνο μέσα σε λίγα λόγια. Το τρόπο που είναι δίπλα σε όλους στα προσωπικά τους θέματα, ότι είναι η ομπρέλα μας. Είναι άνθρωποι με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Δεν μιλάμε για το μπάσκετ πλέον. Μιλάμε για τους ανθρώπους Αγγελόπουλους”.

Το γεγονός αυτό δείχνει γενικά το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα σύμφωνα με τον Sports Director του συλλόγου: “Πολύς κόσμος στέκεται στο πλεονέκτημα που έχει η ομάδα λόγω του κορμού που έχτισε από πέρυσι. Είναι σωστό αυτό που λέγεται. Το θέμα όμως για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει κορμό και εκτός παρκέ. Δεν αλλάζουν πρόσωπα, ο σύλλογος έχει τους ίδιους ανθρώπους στις θέσεις τους.

Οι πρόεδροι μας εμπιστεύονται σε αυτό που κάνουμε, αλλά και όλοι μεταξύ μας είμαστε πολύ καλά. Δεν είναι προσποιητό όλο αυτό που συμβαίνει. Πολλές ομάδες συχνά κάνουν λόγο για κλίμα οικογένειας και να μην ισχύει. Στον Ολυμπιακό όμως τίποτα δεν είναι προσποιητό. Έχουμε μεγαλώσει μαζί, έχουμε ζήσει καλές και κακές στιγμές. Και το βασικό ήταν ότι στις δύσκολες στιγμές δεν δείχναμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλο”.

“Είναι μπεσαλής ο Παπανικολάου”

Με την συζήτηση να ολοκληρώνεται, δεν γινόταν να μην γίνει ξεχωριστή αναφορά στον άνθρωπο που προκάλεσε όλη αυτή την κουβέντα: Τον Κώστα Παπανικολάου, για χάρη του οποίου ο Χρήστος Μπαφές πόσταρε το δικό του “ευχαριστώ” στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter αποκαλώντας τον “μάγκα”. Και είχε την εξήγηση και για αυτό, λέγοντας και μία ιστορία που δεν είναι γνωστή από την πρώτη γνωριμία τους.

Τον Κώστα τον γνώρισα παιδάκι όταν ήρθε στην ομάδα to 2009, έχοντας μόλις βγάλει το σχολείο και πλέον είναι πατέρας, παντρεύτηκε και έχει και παιδί. Την πρώτη του χρονιά ενσωματώθηκε με καθυστέρηση στην προετοιμασία επειδή συμμετείχε στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και έπρεπε να τον πάω στο Καρπενήσι” ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Μπαφές, για να αναφέρει στην συνέχεια την ξεκαρδιστική ιστορία:

Θυμάμαι ότι είχα πάει να τον παραλάβω από την Καλλιθέα με τον εκπρόσωπό του. Μπήκε συνοδηγός και με ρώτησε αν μπορεί να κοιμηθεί γιατί ήταν κουρασμένος. Ξεκίνησα λοιπόν να οδηγάω και με πήρε τηλέφωνο ο Μάνος Μανουσέλης (σ.σ ασίσταντ κόουτς του Παναγιώτη Γιαννάκη εκείνη την σεζόν) ρωτώντας με αν θα μπορούσαμε να είμαστε στο Καρπενήσι σχετικά νωρίς για να προλάβει το μεσημεριανό, και του είπα εντάξει.

Ο Κώστας κοιμόταν, δεν ήξερε τι γινόταν και εγώ άρχισα να τρέχω. Το… πάτησα λιγάκι. Κάποια στιγμή, στις σήραγγες στην Λαμία είχε μπλόκο. Είχα πιάσει 165 χιλιόμετρα. Έκανα κίνηση να τον ξυπνήσω μήπως και γλιτώσουμε την κλήση, αλλά τότε ήταν μικρός, δεν τον ήξερε ο κόσμος κι έτσι μου πήραν πινακίδα και δίπλωμα, τα πήραν όλα!”

Κλείνοντας, ο Χρήστος Μπαφές είπε τα καλύτερα για τον Παπανικολάου: “Είναι μάγκας. Είναι ξεχωριστό παιδί, πολύ συναισθηματικό. Ζούμε σε περίεργες εποχές, αλλά αυτός παραμένει ένα παιδί που ό,τι λέει το εννοεί. Είναι μπεσαλής”.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss