O Dennis Villeneuve φοβάται μήπως η τακτική της Warner… σκοτώσει το franchise του Dune – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Για τo remake του Dune, σκηνοθέτης είναι ο ανερχόμενος Dennis Villeneuve (Arrival, Prisoners, Enemy, Blade Runner 2049), με παραγωγούς τους Thomas Tull, Mary Parent, Cale Boyter, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, βασισμένο στα βιβλία του Frank Herbert.

Το πρώτο εντυπωσιακό trailer για την ταινία μπορεί να μας έδωσε μια ματιά, ωστόσο η ταινία μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο του 2021 με τον σκηνοθέτη να την αναφέρει ως την καλύτερη του ταινία και να τοποθετείται για την απόφαση της Warner.

Ο Dennis Villeneuve δήλωσε πως είναι η κορυφαία που έχει κάνει: «Το Dune είναι μακράν η καλύτερη ταινία που έχω κάνει. Μαζί με τους συνεργάτες μου αφιερώσαμε πάνω από τρία χρόνια ώστε να είναι μια μοναδική εμπειρία μεγάλης οθόνης και ήχου. Μιλώ για μένα αλλά στέκομαι αλληλέγγυος στους 16 ακόμα δημιουργούς που τώρα αντιμετωπίζουν την ίδια μοίρα. Παρακαλώ, γνωρίζετε ότι είμαι δίπλα σας και μαζί στέκουμε ισχυροί. Οι καλλιτέχνες είναι εκείνοι που δημιουργούν ταινίες και σειρές»

Εν συνεχεία ανέφερε: «Το Streaming μπορεί να δώσει σπουδαίο περιεχόμενο αλλά όχι στο μέγεθος και τη φιλοδοξία του Dune. H απόφαση της Warner Bros σημαίνει ότι η ταινία δεν θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει κέρδη και στο τέλος η πειρατεία θα θριαμβεύσει. Η Warner Bros μπορεί να σκότωσε το franchise με την απόφαση της. Οι ταινίες είναι για το σινεμά, η ΑΤ&Τ όμως κοιτάζει την επιβίωσή της στο Χρηματιστήριο».

Υπάρχει το εντυπωσιακό cast των Javier Bardem, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Josh Brolin, Jason Momoa, David Dastmalchian και άλλοι.

Ο Dennis Villeneuve αποκάλυψε ότι το Dune δεν θα έχει μόνο μια ταινία, αλλά γίνει σίγουρα και άλλη μια ακόμα, καθώς δεν μπορούσε να δεχτεί ότι θα προχωρήσει στην κινηματογραφική μεταφορά ενός βιβλίου τέτοιού όγκου, μιας και χρειάζονται να αποτυπωθούν πολλές λεπτομέρειες.

H υπόθεση για την original ταινία ήταν η εξής: Έτος 10191. Στο τότε κατοικημένο Σύμπαν, που το κυβερνούσε ο Αυτοκράτορας Σαντάμ, υπήρχε σε έναν από τους 4 κύριους πλανήτες, τον άνυδρο και αφιλόξενο πλανήτη Αρράκις, μια ουσία, η Melange (άλας, στην μετάφραση..) που επέτρεπε στους μυημένους να κινηθούν διαστρικά χωρίς φυσική κίνηση. Οι ιθαγενείς κάτοικοι του Αρράκις, οι Φρέμεν,  περίμεναν εδώ και αιώνες τον ερχομό του Μεσσία, τον Ουσουλ Μουαντιπ, που θα τους οδηγούσε σε ιερό πόλεμο ενάντια στην κυριαρχία των διαβολικών υπηκόων του σατανικού, απάνθρωπου και έκφυλου Βαρόνου Χαρκόνεν, συμμάχου του Αυτοκράτορα Σαντάμ. Μετά την ενηλικίωση και άνοδο στην εξουσία του Πολ Ατρείδη, γιού του συνετού Δούκα Λιτο, αυτός καταφεύγει στον πλανήτη Ντιουν [Αρράκις]. Ο Πολ θα θα γίνει ο ηγέτης των Φρέμεν και θα στραφεί εναντίον των συνωμοτών που καταδίωξαν την οικογένεια του…εκπληρώνοντας έτσι την προφητεία που όλοι ανέμεναν.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss