Ο δορυφόρος Hellas Sat 3 εκτοξεύτηκε με επιτυχία

Πλήρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3 με τον πύραυλο Arianne 5, από το Ευρωπαικό διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων τη δορυφορική θέση της χώρας μας στο διάστημα.

Ο δορυφόρος, αραβικών συμφερόντων και συγκεκριμένα της Arabsat στην οποία ανήκει η Hellas Sat μετά τη συμφωνία με τον ΟΤΕ τον Απρίλιο του 2013 ύψους 208 εκατομμυρίων, είναι από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς δορυφόρους που κατασκευάστηκαν με την πλατφόρμα Thales Alenia Spacebus 4000 C4. Διαθέτει βάρος 5,8 τόνους και ηλεκτρική ισχύ 16KW. Σύμφωνα με την Hellas Sat, φέρει 47 ισχυρούς αναμεταδότες Ku και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί παράλληλα και από τον οργανισμό Inmarsat για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους επιβάτες των αεροσκαφών που υπερίπτανται της επικράτειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα η εκτόξευση του Hellas Sat 3 διασφαλίζει τη δορυφορική θέση της χώρας μας στο Διάστημα

Ο Hellas Sat 3 θα βρεθεί σύντομα σε γεωστατική τροχιά στο γεωγραφικό μήκος 39 μοιρών ανατολικά του Γκρίνουιτς, μια θέση η οποία ανήκει από το 1993 στην Ελλάδα και την Κύπρο και η οποία ελέγχεται από Έλληνες μηχανικούς σε εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Mερικοί από τους αναμεταδότες του δορυφόρου θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από την ελληνική και κυπριακή πολιτεία που θα αναλάβουν τη μίσθωση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μεταξύ άλλων για δορυφορικές τηλεοπτικές συνδρομητικές υπηρεσίες εκτός των συχνοτήτων που θα αξιοποιηθούν για στρατιωτικούς, τηλεοπτικούς και άλλους σκοπούς.

Τον επόμενο χρόνο είναι προγραμματισμένη και η εκτόξευση του Hellas Sat 4 που κατασκευάζεται στο Denver των Η.Π.Α, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 αναμένεται να παροπλιστεί ο δορυφόρος Hellas Sat 2 o οποίος είχε εκτοξευθεί το 2003.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss