Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιόρτασε την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε μεγάλη εορταστική δράση στην Πλατεία Συντάγματος, για την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού». 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού», σκόρπισε χαμόγελα, χαρά και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιώντας εορταστική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος (11/12), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.
Η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. είχε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού και τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων για μια υποστηρικτική για το παιδί κοινωνία και περιελάβανε Εκθεσιακό Περίπτερο και δράσεις εμψύχωσης παιδιών για δημιουργική έκφραση και παιχνίδι.

Ειδικότερα, τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά με χειροποίητες κατασκευές και διαδραστικά παιχνίδια με την υποστήριξη της ομάδας των Εμψυχωτών των εθελοντών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ευχετήριες κάρτες που δημιούργησαν. Παράλληλα, οι εθελοντές μοίρασαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δώρα στα παιδιά. Η δράση του Ε.Ε.Σ. πλαισιώθηκε από Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. προσέφεραν αναψυκτικά και εδέσματα στον κόσμο.
Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις κοινωνικής παρέμβασης του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παιδική προστασία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Η μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. συντονίστηκε από κοινωνικούς λειτουργούς του Τομέα Κοι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss