O εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ευνοεί τη Samsung είπε ο CEO της Apple, Tim Cook

O εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ευνοεί τη Samsung είπε ο CEO της Apple, Tim Cook

Αυτό φαίνεται να είπε ο Tim Cook, ο CEO της Apple, στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, κατά την διάρκεια του δείπνου τους στο Τrump National Golf Club, στο Bedminster, στο New Jersey την Παρασκευή που μας πέρασε το βράδυ, στις 16 Αυγούστου.

Μετά τη συνάντηση, και κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης στην οποία δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους από το Bloomberg, το Fox News και το CNBC, ο Donald Trump αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Tim Cook σχετικά με την επίδραση των δασμών στην Αμερικάνικη επιχείρηση, με τον τελευταίο να του εκφράζει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Tim Cook ισχυρίστηκε ότι θα είναι δύσκολο για την Apple να πληρώνει δασμούς για τα συναρμολογούμενα σε Κινέζικα εργοστάσια προϊόντα της, όταν αρκετοί από τους ανταγωνιστές της, όπως η Samsung, πληρώνουν ελάχιστους φόρους επειδή οι μονάδες παραγωγής τους βρίσκονται στη Νότιο Κορέα.

«Είχα συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τον Tim Cook» δήλωσε ο Donald Trump. «Τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό για τον Tim Cook, και ο Tim ήθελε να μου μιλήσει για τους δασμούς. Ένα από τα πράγματα (που ανέφερε), αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, είναι ότι η Samsung είναι ο νούμερο ένα ανταγωνιστής, και ότι η Samsung δεν πληρώνει δασμούς επειδή έχει τη βάση της στη Νότιο Κορέα. Και είναι δύσκολο για την Apple να πληρώνει φόρους όταν έχει να ανταγωνιστεί μία εταιρεία που δεν πληρώνει. Και του είπα: Πόσο μεγάλος ανταγωνιστής είναι; Και είπε ότι είναι πολύ μεγάλος ανταγωνιστής. Οπότε η Samsung δεν πληρώνει δασμούς επειδή έχει τη βάση της σε διαφορετική περιοχή, στη Νότιο Κορέα. Και πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό επιχείρημα από τη μεριά του. Και το σκέφτομαι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Donald Trump στους δημοσιογράφους. Από την ίδια συνάντηση, ο Donald Trump επίσης έκανε γνωστό ότι η Apple πρόκειται να επενδύσει τεράστια ποσά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Διοίκηση Trump σχεδιάζει να επιβάλλει δασμούς 10% σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα από τη 1η Σεπτεμβρίου, και ένα από τα προϊόντα που θα «χτυπηθούν» είναι το iPhone, μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της Apple. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, η Αμερικάνικη κυβέρνηση αποφάσισε την εξαίρεση ορισμένων προϊόντων, μεταξύ των οποίων και των κινητών τηλεφώνων μέχρι την 15η Δεκεμβρίου όταν και το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ. Οι δασμοί πάντως της 1ης Σεπτεμβρίου θα επηρεάσουν άλλα προϊόντα της Apple όπως το HomePod, τα AirPods ή και ορισμένους υπολογιστές Mac.

 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss