Ο επικεφαλής αρχιτεκτονικής του PlayStation, Masayasu Ito, αποσύρεται μετά από 36 χρόνια

Η Sony Interactive Entertainment- το τμήμα της εταιρείας που είναι υπεύθυνο για τις κονσόλες και τα αξεσουάρ παιχνιδιών του PlayStation χάνει έναν από τους κύριους αρχιτέκτονές της. 

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Bloomberg News ότι ο Masayasu Ito, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης του PlayStation 4 και του PlayStation 5, αποχωρεί από το ρόλο του την 1η Οκτωβρίου. Ο Ito εργάζεται στη Sony εδώ και 36 χρόνια, ενώ εντάχθηκε στην εταιρεία το 1986 και ξεκίνησε με την ανάπτυξη του ηχητικού εξοπλισμού αυτοκινήτων τα πρώτα χρόνια παρουσίας του στην εταιρεία. 
Μετακινήθηκε στο τμήμα κονσολών το 2000 και έκτοτε συνέβαλε στην ανάπτυξη των παιχνιδοκονσολών PlayStation της Sony, όπως το PS Portable και το PS4 Pro. Στη συνέχεια  έγινε εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Hardware Engineering and Operation και αντιπροσωπευτικός διευθυντής της Sony Interactive Entertainment. Αν και η Sony δεν ανέλυσε τους λόγους της αποχώρησης του Ito, επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι το 60χρονο στέλεχος αποχωρεί. Θα διατηρήσει την εργασία του σε “ρόλους που σχετίζονται με το mobility gaming” εντός του ευρύτερου ομίλου Sony- θα είναι επίσης σύμβουλος της SIE για τους επόμενους 18 μήνες.

Τις τελευταίες δεκαετίες εκπροσωπεί τη Sony σε συνεντεύξεις και άλλες δημόσιες εμφανίσεις που σχετίζονται με το PlayStation. Παλιότερα, είχε δώσει συνέντευξη στο Engadget για την κάμερα PlayStation Eye για το PS4 το 2013 και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την ίδια χρονιά η εταιρεία θα λανσάρει το Vita TV εκτός Ιαπωνίας. Ήταν επίσης αυτός που ανακοίνωσε ότι το Project Mo …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss