Ο George Romero, ο θρυλικός δημιουργός του «Night of the Living Dead», έφυγε σε ηλικία 77 ετών

Ο παραγωγός Peter Grunwald, επί χρόνια συνεργάτης του Romero, επιβεβαίωσε την είδηση την Κυριακή στους Los Angeles Times. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Romero πέθανε στον ύπνο του, έπειτα από «μια σύντομη αλλά σκληρή μάχη με καρκίνο στον πνεύμονα».

Όπως δήλωσε στο Variety ο μάνατζερ του σκηνοθέτη, Chris Roe, ο Romero πέθανε ακούγοντας το σάουντρακ της ταινίας του The Quiet Man, του 1952. Δίπλα του βρίσκονταν η σύζυγός του, Suzanne Desrocher Romero και η κόρη του Tina. Έχει επίσης ένα γιο, τον Andrew.

Ο Roe είπε πως ο Romero «αφήνει πίσω του μια αγαπημένη οικογένεια, πολλούς φίλους και μια κινηματογραφική κληρονομιά που έχει επιβιώσει, και θα συνεχίσει να επιβιώνει, τη δοκιμασία του χρόνου».

Η πιο διάσημη δουλειά του Romero, την οποία σκηνοθέτησε και συν-έγραψε το σενάριό της, είναι η θρυλική ταινία τρόμου με zombie του 1968 Night of the Living Dead. Η ταινία γυρίστηκε με το ταπεινό budget των $114.000 και έφτασε να εισπράξει περισσότερα από $30 εκατομμύρια παγκοσμίως. Έκτοτε αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ποπ κουλτούρας του τρόμου και θεωρείται η βασική επιρροή για τις σύγχρονες απεικονίσεις των zombie σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Ο Romero επέστρεψε στο είδος του τρόμου με το Dawn of the Dead το 1978 και το Day of the Dead το 1985. Αργότερα δημιούργησε το Land of the Dead το 2005, το Diary of the Dead το 2007 και το George A. Romero’s Survival of the Dead το 2009.

Ο George Romero γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης το 1940 από Κουβανό πατέρα και Αμερικανό-Λιθουανή μητέρα. Σπούδασε στο Carnegie Mellon University του Pittsburgh από όπου και αποφοίτησε το 1960 και ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Indiewire το 2016, ο Romero είπε σχετικά με την κληρονομιά του «Night of the Living Dead»:

«Όταν φτιάξαμε την ταινία, σκέφτηκα πως μιλούσαμε για το πρόβλημα στην επικοινωνία -για ανθρώπους που, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν αδύνατες και απίθανες καταστάσεις, εξακολουθούν να διαφωνούν για μικρά πράγματα αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ανακάλυψα πως αυτό συνεχίζει να συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι το μόνο που με νοιάζει», είχε πει.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss