Ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε με τον καλύτερο τρόπο την ομοφοβία στην τηλεόραση (και στην πολιτική)

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού και μίλησε για τα όσα κακοποιητικά ακούστηκαν φέτος στην τηλεόραση αλλά και γενικά στη δημόσια σφαίρα, με αφορμή τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Αυτό είναι κακοποιητική τηλεόραση και είναι υποκριτική τηλεόραση. Είναι μια εμπορευματοποίηση του μίσους, αυτό έγινε στην πραγματικότητα. Εγώ θα σε ρωτήσω, πολύ απλά, η δική σας εκπομπή γιατί το έκανε; Δηλαδή αν μιλήσουμε σε μια εκπομπή για ένα άλλο θέμα, το οποίο ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και είναι η κακοποίηση της γυναίκας, θα φωνάξουμε κάποιον για να πει και την αντίθετη άποψη; Ότι “καλό είναι, 3 – 4 χαστουκάκια”; Οπότε είστε στη θέση που είσαστε και έχετε δημόσιο λόγο γιατί σίγουρα έχετε σίγουρα και ένα προσόν. Να αναγνωρίζετε το σωστό, το ηθικό, το τίμιο, το δίκαιο».

«Άμα δεν το ξέρεις και περιμένεις να βγει ο ένας και ο άλλος να στο πουν, τότε γιατί είσαι σε αυτή τη θέση; Ας κληρωθεί κάποιος άλλο να την κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό λοιπόν που έγινε ήταν ότι καταλάβαμε πως με αυτόν τον τρόπο είτε κάνουμε νούμερα είτε ανεβάζουμε το δικό μας κασέ δείχνοντας «να, τι ωραία που αντέδρασα». Εγώ νομίζω ότι το πρώτο ήθελαν να κάνουν, κυρίως νούμερα».

«Λένε «ας ακούσουμε και τις δυο απόψεις» αλλά τελικά δεν ακούγαμε καμία, βλέπαμε δυο ανθρώπους να μαλώνουνε και γω θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν θέλεις όντως να μάθεις που μας οδηγεί αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο είναι καινούργιο για την χώρα, ποιος θα σου δώσει τη λύση; Ο τάδε ακροδεξιός πολιτικός που είναι εναντίον; Γιατί δεν πας σε ένα από τα 20 κράτη που το έχουν ψηφίσει να δεις τι έχει συμβεί;».

«Είχαμε αυτή την ενημέρωση από κάποια εκπομπή; Πήγε κάποια εκπομπή σε κάποια από αυτές τις 20 χώρες, όπου έχει προχωρήσει και έχει λειτουργήσει αυτό το νομοσχέδιο, να δούμε τι έγινε μέσα στην κοινωνία; Δεν είχαμε καμία τέτοια ενημέρωση. Αυτοί όμως θα σου πουν τι έγινε. Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, αυτές οι χώρες ξέρουν να σου πουν τι έγινε. Δεν το έκανε κανένας, άρα ποια ενημέρωση;» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Καπουτζίδης στην ψυχαγωγική εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.

O γνωστός δημιουργός και ηθοποιός σχολίασε και τις πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

«Ο πρώην πρωθυπουργός διαμαρτυρήθηκε ότι ήταν άδεια τα έδρανα στην ομιλία του. Εγώ ήμουν εκεί, δεν ήταν μια καλή ομιλία. Ανέβηκε στο βήμα, μίλησε 27 λεπτά και στην ομιλία του ανέφερε τι είπε ο Λάκης Γαβαλάς, τι είπε ο Δημήτρης Σταρόβας.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι πρώην πρωθυπουργός και η προετοιμασία σου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να είναι τι είδες στην τηλεόραση. Οφείλεις να έχεις διαβάσει βιβλία κοινωνιολογίας, ψυχολογίας και να γνωρίζεις τι έχει γίνει στις 20 αυτές χώρες που κάποιοι πρωθυπουργοί είναι συνάδελφοί σου και τους γνωρίζεις.

Ήταν μια κακή στιγμή για το ελληνικό κοινοβούλιο και ήταν ομιλία κατώτερη του αξιώματος που υπηρέτησε» ανέφερε για τον Αντώνη Σαμαρά και την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Χρειάζεται και ενσυναίσθηση. Γιατί αυτή η ομιλία στο Πολεμικό Μουσείο δύο μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του παιδιού από πατέρα και θείο, ας παρέλειπε το κομμάτι για τα ομόφυλα ζευγάρια» συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss