Ο James Earl Jones, η φωνή του Darth Vader, επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει τον ρόλο του

Ο James Earl Jones, ο 91χρονος θρυλικός ηθοποιός που κρύβεται πίσω από την πιο απειλητική φωνή από τον μακρινό, μακρινό γαλαξία, έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την αναδημιουργία της φωνής του Darth Vader από τεχνητή νοημοσύνη, καθώς αποχωρεί από τον εμβληματικό ρόλο.

Η είδηση έρχεται μέσω ενός ρεπορτάζ του Vanity Fair για το πώς οι Ουκρανοί τεχνικοί της Respeecher εργάστηκαν για να κάνουν τον Darth Vader να ακούγεται όπως πριν από 45 χρόνια για τη σειρά Obi-Wan Kenobi της Disney+, παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στη χώρα τους. Η φωνή του Jones έχει προφανώς αλλάξει με τα χρόνια και ο ίδιος έχει “αποσυρθεί από το ρόλο”, οπότε η εισαγωγή τεχνολογίας A.I. είναι ένας τρόπος να διατηρηθεί η φωνή που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε ζωντανή για πολλά χρόνια ακόμα.
Το Respeecher χρησιμοποιεί “ηχογραφήσεις αρχείου και έναν ιδιόκτητο αλγόριθμο A.I. για να δημιουργήσει νέο διάλογο με τις φωνές των ερμηνευτών από πολύ παλιά”, ενώ ο Matthew Wood, επιβλέπων ηχολήπτης της Lucasfilm, δήλωσε ότι η τεχνολογία της εταιρείας έχει αυτό το “ανθρώπινο άγγιγμα” που κάνει όλη τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
 «Σίγουρα το κύριο μέλημά μου ήταν να μη διατρέξουν κάποιο κίνδυνο», πρόσθεσε ο Wood για την ομάδα του Respeecher. «Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε, οι οποίες δεν θα ήταν τόσο καλές όσο αυτό που μας έδινε το Respeecher. Ποτέ δεν θέλαμε να τους θέσουμε σε πρόσθετο κίνδυνο για να …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss