O Jason Wu σε ένα μοναδικό Q&A μίλησε για τη συμπεριληπτικότητα της μόδας

Μαζί με την lead hairstylist του TRESemmé, Lacy Redway, απάντησαν σε όλα όσα μας απασχολούσαν τόσο καιρό για το μέλλον των fashion shows, τη μοναδικότητα κάθε γυναικάς και φυσικά τον ρόλο που παίζουν τα υγιή μαλλιά σε αυτήν.

O 38χρονος Jason Wu, ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο, έδειξε πριν από λίγες μέρες τη νέα του συλλογή για τη σεζόν Α/W 2021, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Κάτω από τη βαριά σκιά της πανδημίας, ο Wu, παρουσίασε ένα digital fashion show, χωρίς τη φυσική παρουσία κοινού αλλά με έντονη την αίσθηση του κοινωνικού συνόλου και της προσφοράς. Σε ένα άδειο χώρο στο SoHo «στήθηκε» ένα κανονικό μανάβικο-σούπερ μάρκετ με προϊόντα που μετά το τέλος της επιδείξεις μοιράστηκαν σε πάνω από 200 οικογένειες της Νέας Υόρκης που τα είχαν ανάγκη. «Είναι τρομερό πως χρειάστηκε ο COVID-19 για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα όπως το σαμπουάν, τα φρούτα και το χαρτί τουαλέτας, δεν είναι για όλους, δεν είναι για ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι εδώ και μήνες», είπε ανάμεσα σε άλλα ο σχεδιαστής στο Q&A που διοργάνωσε virtual το TRESemmé και εμείς ήμασταν ανάμεσα στις λίγες τυχερές από όλο τον κόσμο που είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν.

Ο Jason έδωσε το μήνυμα της νέας εποχής της μόδας, την post-covid περίοδο που δεν είναι άλλο από το «επιστροφή στις ρίζες». Σε πράγματα βασικά για το στυλ και την προσωπικότητά μας που με όλους αυτούς τους φρενήρεις ρυθμούς που κινούταν η βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε αφήσει στο περιθώριο. «Φέτος δούλεψα για πρώτη φορά με τον μισό κόσμο από ότι δουλεύω συνήθως για ένα show. Έβλεπα πως λείπουν τα τσιμπιδάκια από ένα μοντέλο και έπρεπε απλά να τα πάω και να τα φέρω εγώ γιατί δεν υπήρχε άλλος. Όλοι δούλεψαν πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα και αυτό μας δείχνει πως αν συνεργαζόμαστε καλά μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα», είπε ο designer.

«Μου λείπουν τα ρούχα για red carpet εμφανίσεις, αλλά αντιλαμβάνομαι τη σημασία της κατανόησης των βασικών αξιών της μόδας. Φέτος ήθελα να εκφράσω μέσα από αυτή τη συλλογή μου την αξία της συμπεριληπτικότητας. Σχεδίασα ρούχα για γυναίκες μοναδικές και δυνατές. Είναι καλό να υπάρχουν ωραία ρούχα γύρω μας, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχουν οι άνθρωποι που τα φορούν. Γι’ αυτό μαζί με το TRESemmé αποφασίσαμε να μην αλλάξουμε τίποτα από τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου, κάθε ξεχωριστής γυναίκας», εξήγησε ο Wu. «Στην επίδειξη είδατε γυναίκες κάθε σωματότυπου, από την Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική. Δεν πειράξαμε τίποτα που να αφορούσε τα φυλετικά χαρακτηριστικά κάθε κοπέλας. Δεν θέλαμε ξαφνικά να δείξουμε μία Ασιάτισσα με σγουρά μαλλιά και μία Αφροαμερικανή με ίσια. Αυτό που κάναμε μόνο ήταν να περιποιηθούμε με τον σωστό τρόπο τα φυσικά μαλλιά κάθε γυναίκας», τόνισε ο Jason Wu.

Mε μότο το «ο κανόνας είναι πως πλέον δεν υπάρχουν κανόνες» παρουσίασε την πιο «θηλυκή, σοφιστικέ και εκλεπτυσμένη» συλλογή του έως τώρα. Μία collection τόσο ενωτική όσο και πρακτική που μπορεί να κάνει μία γυναίκα να νιώσει αυτοπεποίθηση φορώντας απλά το πουλόβερ της και μία πλισέ, άνετη φούστα. Η Lacy Redway τόνισε, επίσης, «Μη συγκρίνεται τη hair routine σας με κανέναν! Η κάθε τρίχα θέλει διαφορετική περιποίηση. Γι’ αυτό αγαπώ TRESemmé, είναι πολύ οικονομικά και σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις διαφορετικά προϊόντα και πολλές σειρές» . Το TRESemmé, όντως έχει πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων, για όλους τους τύπους μαλλιών και για όλα τα στυλ! Ανάδειξε και εσύ τα όμορφα σου μαλλιά σου με προϊόντα επαγγελματικών προδιαγραφών !

Το Q&A by TRESemmé έκλεισε με μία κοινή συμβουλή και από τους δύο, με κάτι που θα έλεγαν στον νεότερο εαυτό τους και είναι πέρα για πέρα αληθινό: «Να πιστεύεις σε σένα, στις δυνατότητες σου και να μην αφήνεις μία κακή κριτική να σε κάνει να αμφισβητείς το ποιος είσαι και το τι μπορεί σαν κάνεις».
Μία ωραία εικόνα δεν είναι απλά ένα κομψό σύνολο ή ένα ευφάνταστο χτένισμα, είναι η αλήθεια και η πίστη που πηγάζει μέσα από τον καθένα μας #sotrue
Γιατί μπορεί το TRESemmé να καθορίζει τα μαλλιά σου… Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss