O Jason Wu σε μία αποκλειστική συνέντευξη αναλύει τη νέα, post-Covid 19 εποχή της μόδας

Και εξηγεί γιατί τα όμορφα μαλλιά είναι το ίδιο σημαντικά με τα ωραία ρούχα για την αυτοπεποίθησή μας.

Mετά από ένα show, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, βασισμένο στην ενωτική πλευρά της μόδας και σε μία «down to earth», αισθητική προσέγγιση του επόμενου χειμώνα, ο 38χρονος παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής, Jason Wu, μίλησε αποκλειστικά στο Queen.gr. Ανέλυσε τα πράγματα που μπορούν να κάνουν μία γυναίκα να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό της και να αντλήσεις αυτοπεποίθηση από αυτά, μίλησε για της επιστροφή στις βασικές αξίες της μόδας και την επαναϊεράρχηση των προτεραιοτήτων μας εν μέσω πανδημίας και φυσικά εξήγησε γιατί η συνεργασία του με το TRESemmé όλα αυτά τα χρόνια τον κάνει να νιώθει ήρεμο για το τελικό αποτέλεσμα στα catwalks του.

Tα σχέδια του Wu μπορεί να είναι συνυφασμένα με τις red carpet εμφανίσεις -πράγμα πoυ παραδέχεται ότι του έχει λείψει πολύ το τελευταίο διάστημα: να δει τα ρούχα του στο κόκκινο χαλί- αλλά η προσέγγιση του στη μόδα της «μετά Πανδημίας εποχή» είναι τόσο ανθρώπινη και ρεαλιστική που αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτή είναι μία τέχνη που δεν θα εκλείψει ποτέ… γιατί έχει ανθρώπους με ταλέντο σαν και αυτόν που έχουν μάθει να εξελίσσονται και να βελτιώνονται μέσα από κάθε γεγονός και από όλες τις δυσκολίες. «Είμαστε εδώ κάθε μέρα για να γινόμαστε καλύτεροι, σωστά;» αναρωτιέται ο Jason Wu και μόλις συνειδητοποιείς ότι είναι ένας από τους πιο διάσημους fashion designer στον κόσμο καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερο το μεγαλείο του και το μέγεθος του ταλέντου και του ήθους του.
Ο αξιότιμος κύριος Wu….

Από την Scarlett Johansson και την Gwyneth Paltrow μέχρι την Diane Kruger και την Michelle Obama, έχουμε δει τα φορέματα σας να αποθεώνονται πάνω σε γυναίκες που δεν είναι απλά όμορφες αλλά έχουν και ισχυρή προσωπικότητα. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;
Νιώθω πολύ τυχερός και ευγνώμον που όλες αυτές οι υπέροχες γυναίκες που αποτελούν αληθινή πηγή έμπνευσης για εμένα, έχουν φορέσει ρούχα μου όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα με ενδιέφερε να σχεδιάζω με τρόπο που να αναδεικνύει τη γυναικεία θηλυκότητα και να εξερευνώ τα όρια της κομψότητας. Αυτές οι γυναίκες μου έδειξαν, μέσα από την ισχυρή τους προσωπικότητα και τη μοναδικότητά τους, πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά «είδη θηλυκότητας» και μου άνοιξαν τους ορίζοντες. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω και πάλι μαζί τους όπως θα ήθελα να γνωρίσω και πολλές ακόμα υπέροχες γυναίκες που «κρύβονται» εκεί έξω.
Μπορεί η μόδα να βοηθήσει μία γυναίκα να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση;
Η μόδα μπορεί να κάνει τον καθένα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση: άντρες και γυναίκες. Και μπορεί, δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο να μην βγήκαμε έξω όσο θα θέλαμε και να μην ντυνόμασταν για ειδικές περιπτώσεις αλλά ακόμα και μέσα στο σπίτι μπορείς να φοράς κάτι που σου ταιριάζει και αυτομάτως να χαμογελάς με την εικόνα σου στον καθρέπτη. Οι καθημερινές στιγμές μάθαμε πόσο σημαντικές είναι αυτήν τη χρονιά που μας πέρασε και το 2021 ανακαλύπτουμε πόσο ρευστά συνεχίζουν να είναι τα πράγματα γύρω μας. Οπότε ναι, η μόδα μπορείς να μας κάνει να νιώσουμε αυτοπεποίθηση την κάθε μέρα που περνάμε πηγαίνοντας απλά στη δουλειά μας ή στον μανάβη.

Kαι μιλώντας για αυτοπεποίθηση, είναι τα όμορφα μαλλιά τόσο σημαντικά όσο τα ωραία ρούχα για να νιώσει μια γυναίκα καλά με την εικόνα της;
Φυσικά, τα όμορφα και περιποιημένα μαλλιά μπορούν αν αλλάξουν -προς το καλύτερο!- όλη την εικόνα μας!
Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να συνεργάζεστε στα shows σας με την ομάδα των hairstylists του TRESemmé. Πιστεύετε ότι η εμπειρία τους κάνει και τη δική σας δουλειά πιο εύκολη; Σας βοηθάει να αποδώσετε καλύτερα το όραμά σας για κάθε συλλογή;
Δουλεύω με την ομάδα του TRESemmé εδώ και πάρα πολλά χρόνια και φέτος είχα τη χαρά και την τιμή να έχω στο show μου, ως hairstylist, τη φίλη μου τη Lacy Redway. Tη γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια και είναι ένας υπέροχος και ταλαντούχος άνθρωπος. Αυτό, λοιπόν, με έκανε να νιώσω απόλυτα ασφαλής για το τελικό αποτέλεσμα. Επιλέξαμε μοντέλα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, με τελείως ξεχωριστά στυλ μαλλιών γιατί ο στόχος μας με το TRESemmé δεν ήταν να παρουσιάσουμε μία «στολή», ένα κοινό look για όλες, αλλά να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας. Να τιμήσουμε τη μοναδική τους φύση, τη διαφορετικότητά τους. Και με το TRESemmé «είμαστε μαζί» σε αυτόν τον κοινό στόχο και νομίζω πως τον πετύχαμε!

Έχετε δηλώσει στο παρελθόν: «Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο όρος ‘εμπορικός’ είναι κάτι κακό! Μου αρέσει η ιδέα να μπορώ να ισορροπήσω μέσα από τη δουλειά μου τη φαντασία, τη δημιουργικότητα αλλά και την πρακτικότητα.» Ακόμα το πιστεύετε αυτό;
Ναι εννοείται, μπορεί κάτι να είναι δημιουργικό και να έχει ταυτόχρονα και μεγάλη εμπορική επιτυχία. Θέλω οι γυναίκες να βλέπουν τα ρούχα στα shows μου και να φαντάζονται τον εαυτό τους μέσα σε αυτά. Πάντα μου άρεσε να σχεδιάζω «φορέσιμα» κομμάτια που θα κάνουν μία γυναίκα να νιώθει ξεχωριστή αλλά και όμορφη φορώντας τα. Οπότε είτε μπορούμε να βάλουμε σε μία συλλογή τον προσδιορισμό «εμπορική», είτε όχι, θέλω τα ρούχα μου να είναι επιθυμητά και αρεστά και όλες να μπορούν να «δουν» τον εαυτό τους μέσα τους.
Ποιο πιστεύετε θα είναι το μέλλον της μόδας μετά την πανδημία;
Θέλω να πιστεύω πως οι άνθρωποι -και βάζω και τον εαυτό μου μέσα- θα έχουμε και πάλι την ανάγκη να βγούμε, να γίνουμε εξωστρεφείς και άρα να ντυθούμε ανάλογα. Περάσαμε από μία περίοδο που το ένα event διαδέχονταν το άλλο στην απόλυτη απραξία, το σοκ ήταν μεγάλο!
jason wu 2
Πώς μπορεί μία γυναίκα να βρει το δικό της προσωπικό στυλ και να το «χρησιμοποιήσει» για να πετύχει τους στόχους της;
Aν ξέρει καλά τον εαυτό της, ποια είναι και τι θέλει, τότε θα ντύνεται και με αντίστοιχο τρόπο… μοναδικό! Αυτό νομίζω είναι το κλειδί, η αυτογνωσία. Αυτή οδηγεί στην αυτοπεποίθηση αλλά και στην επιτυχία.
Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα;
Θα ήθελα ο Οίκος μου να γίνει ακόμα πιο γνωστός παγκοσμίως, να καθιερωθεί ως ένα «παγκόσμιο lifestyle fashion brand» και θα ήθελα να ενώσω τις δύο μεγάλες μου αγάπες: τη μόδα και το φαγητό. Αν ο καλοσκεφτείς, δηλαδή, είναι λίγο ειρωνικό γιατί το φαΐ είναι η μοναδική διασκέδαση που φαίνεται πως θα έχουμε και το 2021. Ε, εγώ θα ήθελα να την εξελίξω!

Το TRESemmé καθορίζει τα μαλλιά σου… Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου!
#NYFW21 #IStyleTo #TRESnyfw @tresemmegreece

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss