O Jeremy Scott «κινεί τα νήματα» στον Οίκο Moschino και παρουσιάζει το πιο ανατρεπτικό fashion show

Ένα catwalk με μαριονέτες μας δείχνει πως το «παιχνίδι» της μόδας φέτος «παίζεται» αλλιώς.

Ο Jeremy Scott παρουσίασε τη συλλογή του Oίκου Moschino για τη σεζόν S/S 2021. Ένα muppet show που μετατράπηκε σε fashion show και αποτελεί την οπτική του σχεδιαστή για το virtual μέλλον της υψηλής ραπτικής. Ο designer εμπνεύστηκε από το έργο του Jim Henson, του μαριονετίστα που μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «γέμισε» το Παρίσι με τις δημιουργίες του, και έδειξε τα 40 νέα, Moschino looks του Οίκου πάνω σε 40 μαριονέτες. Μία παρουσίαση που ένωνε τη ψηφιακή εποχή της μόδας με τη σύγχρονη ιστορία του σχεδίου και ταυτόχρονα περνούσε και κοινωνικο-πολιτικό μήνυμα.

«Σε μία περίοδο που η πανδημία, οι επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ, η οικολογική και οικονομική κρίση ‘αιωρούνται’ πάνω από το κεφάλι μας, πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να μην γινόμαστε έρμαια των πράξεών μας. Αλλά ταυτόχρονα θέλω και να ονειρευτούμε, να ξεφύγουμε, ‘να παίξουμε’ μέσα από τη μόδα», δήλωσε ο Creative Director του Οίκου. 

Τα shows του Οίκου Moschino μας έχουν συνηθίσει στη μαγεία, στη φαντασία, στο ταξίδι σε ένα περιβάλλον ονειρικό όπου τα extravagant φορέματα, οι όγκοι, οι παστέλ αποχρώσεις και οι glamorous λεπτομέρειες δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Μπορεί αυτούς τους καιρούς, εν μέσω Covid-19, όλοι να έχουμε συνηθίσει το dress code του lockdown. Φαρδιά παντελόνια φόρμας και hoodies. Aυτό, όμως, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της μόδας, παρά μόνο το παρόν της.

Ο Scott, σε μία συλλογή που είχε οραματιστεί και σχεδιάσει λίγο πριν τον αυτοπεριορισμό μας, μάς δείχνει πώς το ρομαντικό και vintage-inspired, θηλυκό ντύσιμο, δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Μας δείχνει επίσης πώς «κινεί τα νήματα» της νέας, virtual εποχής με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Γιατί και στους πιο χαλεπούς καιρούς υπάρχει περιθώριο και πρωτοτυπία και δημιουργικότητα… ακόμα και από απόσταση.
Δες επίσης: Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος (και ο πιο κομψός) στυλιστικός συνδυασμός

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss