Ο καιρός μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας θα δώσουν τη θέση τους σε βροχές και καταιγίδες την Μεγάλη Παρασκευή 6/4 και το Μέγα Σάββατο 7/4. Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα 8/4.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τετάρτης 4/4 και έως και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 5/4, αναμένεται καλός καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Αλλαγή αναμένεται από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 5/4, οπότε ο καιρός θα επιδεινωθεί στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Την Μεγάλη Παρασκευή 6/4 θα σημειωθούν βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, η οποία κατά τόπους θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν, και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ.

Το Μεγάλο Σάββατο 7/4, βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο, την Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, και την Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Σταδιακά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι  άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, φτάνοντας κατά τόπους στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα 8/4, με τοπικές μόνο νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση αποτελεί το Νότιο Αιγαίο, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, έως και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 8 μποφόρ κατά τόπους, όμως στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 9/4 αναμένονται τοπικές νεφώσεις, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss