Ο κινητήρας VC-Turbo της Nissan βραβεύθηκε – FleetNews

Ο κινητήρας  VC-Turbo της Nissan απέσπασε το βραβείο «Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems 2022»
Ο κινητήρας υψηλής τεχνολογίας του νέου X-Trail προσφέρει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και βέλτιστη απόδοση ισχύος
Η Nissan έλαβε το 19ο τρόπαιό της από τον θεσμό των βραβείων Wards, που αναγνωρίζει, κάθε χρόνο, τους κορυφαίους κινητήρες αυτοκινήτων ετησίως, από το 1995. Φέτος, ο κινητήρας Variable Compression Turbo 1,5 λίτρων του Nissan X-Trail (ή Rogue για την αγορά των ΗΠΑ), προστέθηκε στη λίστα Wards  με τους 10 Καλύτερους Κινητήρες  & Συστήματα Πρόωσης.
Για το 2022, η κριτική επιτροπή του Wards δοκίμασε μια ομάδα 29 ολοκαίνουργιων ή εξαιρετικά βελτιωμένων κινητήρων,  βάζοντάς τους στους ρυθμούς της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων και των  απαιτητικών ταξιδιών. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν ιπποδύναμη, ροπή, θόρυβο, οικονομία καυσίμου, συγκριτικές προδιαγραφές και εφαρμογές νέας τεχνολογίας.

Οι κριτές επαίνεσαν τον κινητήρα VC-Turbo του Rogue. “Αυτός ο κινητήρας εμπνέει λέξεις που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στην ίδια πρόταση όπως “3-κύλινδρος κινητήρας : πολύ ομαλή, εξαιρετικά αθόρυβη κύλιση στο ρελαντί, ευχάριστος στην οδήγηση, στην κίνηση, ή στον αυτοκινητόδρομο”, δήλωσε ο κριτής Drew Winter.
“Αυτό που κάνει το VC-Turbo μέσα σε αυτόν τον κινητήρα είναι αξιοσημείωτο και καινοτόμο”, πρόσθεσε ο κριτής Bob Gritzinger. “Η εφαρμογή της ίδιας τεχνολογίας σε ένα 3κύλινδρο κινητήρα μικρού κυβισμού, μεταφέρει σε άλλο αγοραστικό κοινό το best-seller X-Trail / Rogue.”
Αποδεχόμενος το βραβείο εκ μέρους της Nissan, ο  Yorihisa Tsuchiya, Επικεφαλής Μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε: “Αυτός ο κινητήρας είναι το επιστέγασμα πολλών δεκαετιών δουλειάς στη Nissan και είμαι πολύ περήφανος που λαμβάνω αυτό το βραβείο από το Wards. Ελπίζουμε ότι ο κινητήρας VC-Turbo θα κάνει την οδήγηση ακόμα καλύτερη για τους πελάτες μας, σε πολλές αγορές,  σε όλο τον κόσμο.”
Ο κινητήρας VC-Turbo εξοπλίζει επίσης το X-Trail στην Κίνα, όπου κέρδισε το βραβείο “China Heart Top 10 Best Engines”, το 2021.
Εκτός από την έκδοση e-POWER, το  X-Trail είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τον προαναφερόμενο βραβευμένο υπερτροφοδοτούμενο, μεταβλητού λόγου συμπίεσης κινητήρα των 1,5 λίτρων. Με ισχύ 120 kW (163 PS) και 300 N …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss