O κόσμος θέλει ηλιακά αυτοκίνητα!

Το γερμανικό ηλιακό αυτοκίνητο Sono Sion φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλη αποδοχή από το αγοραστικό κοινό με τις παραγγελίες ήδη να έχουν ξεπεράσει τις 20.000!

Του Γιάννη Σκουφή
Τι και αν βρισκόμαστε περίπου ένα χρόνο πριν την έναρξη της παραγωγής του Sion. Σύμφωνα με την Sono Motors το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους και μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 20.000 παραγγελίες.

Αξιοσημείωτο είναι πως κάθε παραγγελία δεν έχει χαμηλή τριψήφια προκαταβολή (όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις για τις αμερικανικές εταιρείες) αλλά βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με μέσο όρο τις 2.000 ευρώ. Αυτό από μόνο του δείχνει πως οι πελάτες είναι πραγματικοί και όχι κάποιοι που απλά εκδηλώνουν ένα σχετικό ενδιαφέρον και μετά το αποσύρουν.
Σε ότι αφορά στο Sion να πούμε πως το κόμπακτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ενσωματωμένα στο αμάξωμα του 456 φωτοβολταϊκά στοιχεία που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική προσφέροντας πρόσθετη αυτονομία από 110 έως 245 χιλιόμετρα την εβδομάδα και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 161 ίππων και μια μπαταρία 54 kWh που φορτίζει με ρεύμα όπως σε ένα κανονικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να εξασφαλίσει 305 χλμ. αυτονομίας. Ωστόσο, σε συνδυασμό με το όφελος από την ηλιακή ενέργεια το Sion μπορεί να αποδειχθεί έως και τέσσερις φορές πιο οικονομικό από ένα συμβατικό ηλεκτρικό.

Τέλος, να πούμε πως το Sono Sion κοστίζει στην Γερμανία 29.900 ευρώ (με την επιδότηση) και η εταιρία έχει ως στόχο να κατασκευάσει 257.000 αυτοκίνητα μέσα στα πρώτα επτά χρόνια παραγωγής του.

PHOTO GALLERY

Photo 1/6

Photo 2/ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss