Ο Μάριους Γκριγκόνις στο SPORT24: ‘Ο κόσμος θέλει να δει περισσότερες νίκες στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής ξέρει αν είμαι η λύση’

Ο Μάριους Γκριγκόνις, ένα από τα σημαντικότερα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού στην offseason, μίλησε στην κάμερα του SPORT24 για την πίεση που υπάρχει, την ανάγκη για περισσότερες νίκες και αποκάλυψε γιατί τον ζηλεύει ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Αναμφίβολα ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ένα από τα σημαντικότερα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι. Βάσει βιογραφικού και status στην EuroLeague.

Στη διάρκεια της Media Day του Τριφυλλιού, ο 28χρονος Λιθουανός γκαρντ μίλησε στην κάμερα του SPORT24 για το γεγονός πως… του πάει το πράσινο χρώμα στη φανέλα, την πίεση που συνοδεύει τη φετινή σεζόν, αλλά και τον λόγο για τον οποίο τον ζηλεύει ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Το πράσινο χρώμα (στη φανέλα), είναι υπέροχο να το φοράς. Νομίζω πως μου πάει πολύ. Όσον αφορά τις προσδοκίες, όταν δεν είσαι ντόπιος, δεν διαβάζεις (τι γράφεται) και δεν νιώθεις αυτή την πίεση. Αυτό είναι ίσως μόνο για τους Έλληνες. Προσωπικά, πάντα βάζω πίεση στον εαυτό μου. Επομένως έχω αρκετή πίεση. Πρέπει, όπως είπα, να κάνουμε περισσότερες προπονήσεις μαζί, ως ομάδα, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα. Νομίζω ότι έχουμε καλό υλικό, πρέπει απλά να “χτίσουμε” κάτι καλό” είπε αρχικά στο SPORT24.

– Έχεις εικόνα για το hype που υπήρξε, εδώ στην Αθήνα, όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτησή σου;

Δεν είμαι πολύ ενεργός στα social media. Έλαβα κάποια μηνύματα, αλλά όπως είπα δεν τα χρησιμοποιώ πολύ. Τώρα, αρχίζω να νιώθω το hype. Δεν το περίμενα αυτό, αλλά ξέρω πόσο αρέσει στον κόσμο ο αθλητισμός, το μπάσκετ, όλα. Βλέπω πως στην Αθήνα υπάρχουν περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού, παρά του Ολυμπιακού“.

– Υποθέτω πως γνωρίζεις ότι οι δύο τελευταίες σεζόν δεν ήταν τόσο καλές για τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην EuroLeague. Αυτό βάζει ακόμη περισσότερη πίεση στον σύλλογο, γιατί οι φίλαθλοι θέλουν να γεμίσουν το γήπεδο και να δουν περισσότερες νίκες στην EuroLeague και, ίσως, την πρόκριση στα playoffs.

Δεν ξέρω αν υπάρχει περισσότερη πίεση για μας ή για τον σύλλογο. Κάθε χρονιά έχει μια διαφορετική ιστορία. Πρέπει να κάνεις τα πάντα, να χτίσεις κάτι νέο. Νέα σεζόν, νέοι προπονητές, νέοι παίκτες. Διαφορετικές προσωπικότητες. Υπάρχει περισσότερη πίεση; Δε νομίζω. Ξέρω πως όλοι θέλουν να έρθουν εδώ (σ.σ.: στο ΟΑΚΑ) και να δουν περισσότερες νίκες. Πραγματικά ελπίζω πως θα μπορέσουμε να τις πάρουμε“.

– Υπάρχουν κάποια tips που σου έδωσε ο Λούκας Λεκαβίτσιους για την ελληνική εμπειρία που θα έχεις;

Μου είπε για την περιοχή που έμενε. Βασικά μιλήσαμε για τη ζωή εκτός του μπάσκετ, πώς είναι η ζωή, οι άνθρωποι, η Αθήνα, όλα. Πραγματικά του άρεσε, το διασκέδασε. Ζήλεψε λίγο που εγώ είμαι εδώ κι αυτός είναι στο Κάουνας“.

– Μία τελευταία ερώτηση, επειδή το Super Cup έρχεται για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχεις προπονηθεί ακόμη με την ομάδα εξαιτίας του τραυματισμού σου και της παρουσίας στο EuroBasket 2022. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνεις γι αυτά που είδες στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” για τη νέα ομάδα σου και τους νέους συμπαίκτες σου.

Η πρώτη εντύπωση είναι πως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, όπως είπα. Όλη η ομάδα να προπονηθεί, γιατί έχουν συμβεί πολλά, οι αλλαγές. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε, υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Το τουρνουά ήταν καλό, είχαμε ένταση, σταματήσαμε (σ.σ.: να παίζουμε) απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο για πέντε λεπτά με αποτέλεσμα να ξεφύγει. Αλλά νομίζω πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Όπως είπα, χρειαζόμαστε όλη την ομάδα να είναι εκεί. Να μάθουμε πώς θα παίζουμε όλοι μαζί“.

– Ο Μάριους Γκριγκόνις δεν ήταν στο ρόστερ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Μήπως εσύ είσαι η λύση γι’ αυτού του είδους τα επιθετικά κολλήματα, για την ομάδα;

Θα πρέπει να ρωτήσεις τον προπονητή (γελάει). Αν είμαι η λύση ή το πρόβλημα. Θα δούμε. Ελπίζω πως αυτή την εβδομάδα θα προπονηθώ με την ομάδα και θα πάω στο Super Cup“.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss