O μεγάλος περισπασμός στην οδήγηση που σπανίως συνειδητοποιούμε

Την ώρα που η χρήση κινητού τηλεφώνου στο τιμόνι είναι απαγορευτική, δεν είναι το μόνο πράγμα που αποσπά την προσοχή μας εκείνες τις στιγμές που τη χρειαζόμαστε περισσότερο.

Τα μάτια μας δεν πρέπει να φεύγουν ποτέ από τον δρόμο όταν οδηγούμε, πόσο μάλλον που όπως όλοι θυμόμαστε από τον εκπαιδευτή, τα χέρια μας τείνουν να στρίβουν εκεί που προσηλώνεται το βλέμμα μας.

Με αυτά υπόψη, ένας από τους μεγαλύτερους περισπασμούς στο τιμόνι είναι το ραδιόφωνο. Η ρύθμισή του κρατά κατά μέσο όρο 5,5 ολόκληρα δευτερόλεπτα, όπως βρήκε πρόσφατη μελέτη του αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών, 5,5 φονικά δευτερόλεπτα, αλίμονο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ραδιόφωνο είναι ο μεγαλύτερος από τους περισπασμούς που δεν συνειδητοποιούμε. Στους άλλους που ξέρουμε, η χρήση κινητού στο τιμόνι αυξάνει κατά 3 φορές τον κίνδυνο ατυχήματος.

Και το να κάνεις να πιάσεις ένα αντικείμενο μέσα στο αμάξι, 9 ολόκληρες φορές! Χειρότερο όλων, το γραπτό μήνυμα στο κινητό, μια δραστηριότητα που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 23 φορές. Τα μάτια πάντα στον δρόμο λοιπόν χωρίς multitasking

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss