Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα επέστρεψε τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/8) ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, και στο αεροδρόμιο, μεταξύ άλλων, τον περίμεναν η οικογένεια του, οι θαυμαστές του, αλλά και ο Γ.Γ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Μετά την επιτυχία του στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ο 23χρονος άλτης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, ωστόσο στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την επιστροφή του στη χώρα μας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στον τελικό του άλματος εις μήκος, αλλά και στον Κουβανό συναθλητή του.

«Να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ να με υποδεχθείτε τέτοια ώρα»

Αρχικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είπε: «Να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ να με υποδεχθείτε τέτοια ώρα. Είμαι λίγο κουρασμένος, γιατί ξεκίνησα πολύ νωρίς το πρωί χθες από την Ιαπωνία, οπότε ήμουν πάνω από 24 ώρες στο δρόμο».

«Το πιστεύω πως ήταν και είναι καλύτερος από εμένα»

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποιος αθλητής είναι το πρότυπό του, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε: «Το πρότυπό μου είναι ο Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα»

Και στη συνέχεια, είπε: «Ήμουν απλώς ειλικρινής. Το πιστεύω πως ήταν και είναι καλύτερος από εμένα. Και στον αγώνα ήταν καλύτερος, αλλά απλά έτυχε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, αλλά αντιδρώ πολύ καλά σε πίεση».

Πώς έζησε τη φετινή εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων;

Ο ίδιος δήλωσε: «Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω του Covid. Τόσο το ταξίδι όσο και η διαμονή μας εκεί ήταν τελείως διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Έχω πάει σε πολλούς αγώνες και συμμετείχα και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, άρα ήξερα πως να κινηθώ και η διοργάνωση. Νομίζω το διαχειρίστηκα καλά. Ακολούθησα το πλάνο που είχαμε κάνει».

«Δεν ξέρω πώς το καταφέρνω, απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω»

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνέχισε λέγοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Μου έχει συμβεί πολλές φορές το να πετύχω κάποια καλή επίδοση ή το να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο στις τελευταίες μου προσπάθειες. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνω, απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω».

«Δεν θα φορέσω ποτέ ξανά μαύρα γυαλιά»

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έκανε και χιούμορ όταν ρωτήθηκε για τα μαύρα γυαλιά του και το ύφος του στους αγώνες που έγιναν viral. Ειδικότερα, είπε: «Γελάω πολύ με τα αστειάκια που λένε για μένα και βλέπω στο διαδίκτυο. Δεν θα φορέσω ποτέ ξανά μαύρα γυαλιά».

Τι χρειάζεται για να κατακτήσει κανείς ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο;

Τέλος, μιλώντας για το τι χρειάζεται για να κατακτήσει κανείς ένα μετάλλιο ο 23χρονος άλτης είπε χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνει. Μπορεί για να πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες να χρειάζονται τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς όμως να χαλαρώσεις σε αυτό το διάστημα. Καθόλου. Γιατί είναι δύσκολο να ανακάμψεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα μέσα στον αγώνα και αυτοπεποίθηση».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss