Ο παράδεισος των Μικρών Κυκλάδων

Όλοι βάζουν πλώρη για τις Μικρές Κυκλάδες και υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι’ αυτό.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τέσσερα νησιά: το Άνω Κουφονήσι, το Κάτω, την Κέρο και το Γλαρονήσι. Μόνο όμως το πρώτο είναι κατοικημένο. Σταδιακά -ειδικά τα τελευταία χρόνια- εξελίσσεται σε τρομερά δημοφιλή προορισμό. Κυρίως για Έλληνες ταξιδιώτες, αλλά τα πράγματα σε αυτό παραμένουν πάντοτε απλά.
Αν υπάρχει παράδεισος, ίσως βρίσκεται στα Κουφονήσια
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ 1

Αυθεντικές εικόνες, επιβλητικά τοπία, παλιά ήθη, έθιμα και συνήθειες. Οι ντόπιοι στην πλειοψηφία τους ασχολούνται ακόμη και ζουν αποκλειστικά από την αλιεία. Αν και ο τουρισμός εσχάτως εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Τα ρολόγια µάλλον δεν χρειάζονται εδώ. Ιην τακτοποίηση του χωροχρόνου αναλαμβάνουν αποκλειστικά το φως, οι χρυσές αμμουδιές και το απέραντο γαλάζιο. Μιλάμε για τις “σειρήνες” του νησιωτικού αυτού συμπλέγματος.

Τι θα κάνεις

Βουτιές σε τέλειες παραλίες

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αρχικά υπάρχει η κατάλευκη αμμουδιά Άμμος, που αποτελεί την κεντρική του οικισμού. Έχει γαλαζοπράσινα νερά και λίγα αρμυρίκια για σκιά. Συνεχίζοντας με τα πόδια στον χωμάτινο δρόμο, θα περάσεις πρώτα από δύο μικρές ακρογιαλιές. Έπειτα θα δεις τη μαγευτική αμμουδερή παραλία του Φοίνικα, με τα τροπικά χρώματα. Στην συνέχεια, σε σχεδόν 20′, θα συναντήσεις την Πλατιά Πούντα – γνωστή ως “Ιταλίδα”. Η ομορφιά της και η φήμη της ασφαλώς έχουν ξεπεράσει τα στενά σύνορα του Κουφονησίου. Είναι και αγαπημένη των γυμνιστών. Ανάμεσα από τον Φοίνικα και την Ιταλίδα θα βρεις τον εξωτικό Φανό. Από τις πιο εντυπωσιακές, η Πισίνα, με τα εκτυφλωτικά καταγάλανα νερά. Τέλος, υπάρχει και η μεγάλη σε έκταση, κατάλευκη αμμουδιά Πορί, που εύκολα παραπέμπει σε ακτή τροπικού νησιού.

Θα πας στο Κάτω Κουφονήσι 

ΚΑΤΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Το οποίο φημίζεται για τις -επίσης εκπληκτικές- παραλίες του. Σου προσφέρει στιγμές απόλυτης καλοκαιρινής ραστώνης σε ένα ανόθευτο φυσικό τοπίο, με το Αιγαίο να απλώνεται απέραντο μπροστά σου. Ενδείκνυται επίσης και για πεζοπορίες σε αξιόλογα για τους λάτρεις του είδους μονοπάτια.

Θα επισκεφτείς την Κέρο

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ ΚΕΡΟΣ

Η Κέρος έπαψε να κατοικείται το 1968. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν χάνει το ενδιαφέρον της, καθώς αποτελεί έναν αρκετά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Οι ανασκαφές σε αυτήν έχουν φέρει στο φως ευρήματα της πρωτοκυκλαδίτικης περιόδου (3.200 – 2.000 π.Χ.). Τα οποία μάλιστα έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες όπως ο Pablo Picasso.

Πού θα φας

Οι επιλογές για φαγητό στο Πάνω Κουφονήσι είναι μπόλικες, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις μία επιλογή. Για αστακομακαρονάδα, γαριδόπιτα και κακαβιά ενδείκνυται ο Καπετάν Νικόλας. Για φρέσκο ψάρι και θαυμάσιες πίτες ημέρας το Νέο Ρεμέτζο. Αν επιθυμείς κάτι πιο δημιουργικό αλλά πάντοτε με επίκεντρο τις γεύσεις της θάλασσας υπάρχουν οι Μικρές Κυκλάδες. Για σουβλάκι προτείνεται ασφαλώς η φημισμένη Στροφή ενώ τα κορυφαία πρωινά θα τα βρεις στα Καλάμια. Για τους λάτρεις του κρέατος υπάρχει ο Μιχαλιός, με highlight το κατσικάκι Κέρου στο φούρνο.

Μην παραλείψεις και μία επίσκεψη στο ουζερί Καρνάγιο, που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από παλιά ελληνική ταινία. Όσον αφορά το κομμάτι του ποτού, δύο από τις κορυφαίες επιλογές είναι ο Μύλος και ο Σορόκος.

Πηγη:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss