Ο Πούτιν παρουσίασε στον Ερντογάν σχέδιο για έναν «κόμβο αερίου»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε  ότι η Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μείζονα κόμβο αερίου στην Τουρκία ανακατευθύνοντας προμήθειες που προορίζονταν για τους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν πως η Τουρκία είναι η πιο αξιόπιστη οδός για την παράδοση αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρότεινε να οικοδομηθεί εκεί αυτό που αποκάλεσε κόμβο προμηθειών.
«Ο κόμβος αυτός, τον οποίο θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μαζί φυσικά, θα είναι επίσης μια πλατφόρμα όχι μόνο για προμήθειες, αλλά επίσης για τον καθορισμό της τιμής, επειδή αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα – το ζήτημα της τιμολόγησης», δήλωσε ο Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ερντογάν στην Αστάνα.

«Σήμερα οι τιμές αυτές βρίσκονται στα ύψη· θα μπορούσαμε εύκολα να τις ρυθμίσουμε σε ένα φυσιολογικό αγοραίο επίπεδο, χωρίς οποιεσδήποτε πολιτικές προεκτάσεις», πρόσθεσε.
Ο Πούτιν πρότεινε για πρώτη φορά χθες, Τετάρτη, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μείζονα κόμβο αερίου στην Τουρκία ανακατευθύνοντας προμήθειες που προορίζονταν για τους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές τον περασμένο μήνα από εκρήξεις. Οι σουηδικές και οι δανικές αρχές ερευνούν αυτές τις εκρήξεις ως πράξεις δολιοφθοράς, αλλά δεν έ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss