Ο ρόλος του μουσουλμάνου βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν

Ο απροσδόκητος θάνατος του ψευδομουφτή Ξάνθης Αμχετ Μέτε και η ψήφιση στη Βουλή νόμου για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτείων, έχει πυροδοτήσει πολλές εξελίξεις με άγνωστες προεκτάσεις.

Ο απροσδόκητος θάνατος του ψευδομουφτή Ξάνθης Αμχετ Μέτε και η ψήφιση στη Βουλή νόμου για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτείων, έχει πυροδοτήσει πολλές εξελίξεις με άγνωστες προεκτάσεις. Η Πολιτεία θεσμοθέτησε πλέον το νέο τρόπο ανάδειξης Μουφτή, ο οποίος θα ορίζεται από μια συμβουλευτική επιτροπή, αποτελούμενη αποκλειστικά από πρόσωπα της μειονότητας.
Την ίδια ώρα, η μουσουλμανική μειονότητα οδηγείται προς τις εκλογές την Παρασκευή για την εκλογή διαδόχου του Μέτε, με το τουρκικό προξενείο να έχει κινητοποιηθεί και να έχει επαφές με μουσουλμάνους Έλληνες βουλευτές ώστε να εκλεγεί ασφαλώς ο εκλεκτός της ψευδομουφτής, αλλά και υιοθετηθεί μια… στρατηγική κατά του επίμαχου νόμου.

Ο Μπουρχάν Μπαράν είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ο οποίος προέρχεται από το «Ποτάμι», ενώ εκλέχθηκε με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019. Το κλίμα που επικρατούσε όλο το τελευταίο διάστημα για εκείνον, ήταν ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ισορροπία που απαιτείται μεταξύ της… πίστης …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss