Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός οθόνης της Synaptics …είναι γεγονός

Η Synaptics Incorporated με έδρα το Σαν Χοσέ, ανακοίνωσε τα σχέδιά της τη Δευτέρα, που μας πέρασε, για την μαζική παραγωγή ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη και σύμφωνα με την εταιρεία, έχει έναν πολύ μεγάλο συνεργάτη.

 

Ο σαρωτής “Clear ID”, ο οποίος θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη του τηλεφώνου, θα επιτρέπει θεωρητικά εύκολα στη χρήση βιομετρικά στοιχεία σε ασύρματα τηλέφωνα. Ενώ η Synaptics δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αναπτύσσει τέτοιες τεχνολογίες, ισχυρίζεται ότι έχει κάνει μια συμφωνία με ένα ανώνυμο “top 5 [αρχικούς κατασκευαστές εξοπλισμού]”και δείχνει ότι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Το Clear ID της Synaptics είναι διπλά πιο γρήγορη από την αναγνώριση προσώπου», εξηγεί η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου, «και απαιτεί μόνο ένα άγγιγμα για πρόσβαση στο smartphone σας.»

Και αυτό δεν είναι το μόνο που έχει να πει η Synaptics. Η εταιρεία σημειώνει ότι η τεχνολογία “δακτυλικών αποτυπωμάτων” [in-display] επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν με ασφάλεια τη συσκευή σε καταστάσεις, όπως όταν είναι πάνω στο τραπέζι, σε οποιαδήποτε γωνία ή όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητο.”

“Οι καταναλωτές προτιμούν την επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου τους και με τη βιομηχανία να αναπτύσσει γρήγορα στις οθόνες OLED infinity, η φυσική τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην ίδια την οθόνη”, δήλωσε ο Kevin Barber, αντιπρόεδρος κινητής τηλεφωνίας της Synaptics και γενικός διευθυντής.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν το smartphone του μέλλοντος θα αποφύγει την τεχνολογία σάρωσης προσώπου για χάρη του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων παλιού τύπου, αλλά η Synaptics σαφώς στοιχηματίζει σε αυτό.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss