Ο Σάσα Βεζένκοβ στο SPORT24: ‘Άδικο να συγκρίνουμε τον Κάνααν με τον Ντόρσεϊ, θα λείψει ο Πρίντεζης στον Ολυμπιακό’

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στην εκπομπή Show Must Go On και στον Παντελή Διαμαντόπουλο στο πλαίσιο της Media Day του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε στη νέα σεζόν που ξεκινά στην EuroLeague, τις αλλαγές στο ρόστερ των ερυθρολεύκων αλλά και τους Πρίντεζη και Σπανούλη.

Καλεσμένος στην Show Must Go On και στον Παντελή Διαμαντόπουλο βρέθηκε ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη νέα σεζόν που ξεκινά στην EuroLeague, με πρώτο εμπόδιο αυτό της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, τις αλλαγές στα ρόστερ των άλλων ομάδων στην διοργάνωση αλλά και τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Παράλληλα στάθηκε στην παρουσία του στο EuroBasket με την Εθνική Βουλγαρίας, αναλύοντας παράλληλα την παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του Super Cup κόντρα στον Παναθηναϊκό και την κατάκτηση του τροπαίου. Τέλος στάθηκε στην απουσία του Γιώργου Πρίντεζη από το φετινό ρόστερ αλλά και στην νέα καριέρα του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητής του Περιστερίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα του SPORT24:

“Πέρσι ξεκινήσαμε με δύο εντός έδρας ματς που το πρέπει είναι μεγαλύτερο. Τώρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις. Στην Ευρωλίγκα κάθε ματς μετράει και πρέπει να πάρουμε το μάξιμουμ από τα τρία πρώτα εκτός ματς για να επιστρέψουμε στην έδρα μας. Είναι παιχνίδι με το παιχνίδι, είναι κλισέ αλλά έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Δεν έχω σταματήσει να παίζω αυτό το καλοκαίρι, απλά αλλάζω το τσιπ, αλλάζει ο αντίπαλος. Σίγουρα μετράνε τα πρώτα ματς που οι ομάδες δεν είναι 100%. Είναι αλλιώς να βρεις τώρα την Εφές μπροστά σου παρά τον Φεβρουάριο ή ακόμα και τις νέες ομάδες”.

Για τις προβλέψεις του: “Θεωρώ πως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Αρμάνι φέτος είναι ακόμα καλύτερες. Στοχεύουν ψηλά έστω έως τα playoff. Πολύ καλή θεωρώ θα είναι και η Βίρτους Μπολόνια”.

Για το ρόστερ που βρήκε στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν: “Έχουμε νέα, φρέσκα και έμπειρα πρόσωπα. Ξέρουν πως να βοηθήσουν άμεσα. Οι παλιοί νιώθουν καλύτερα και πιο οικεία, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όταν βρούμε χημεία θα παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ. Δεν μπορώ να πω πως έχω ξεχωρίσει περισσότερο κάποιον νέο. Όλοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίζει”.

Για την σύγκριση Ντόρσεϊ – Κάναν: “Είναι άδικο να συγκρίνουμε. Ο καθένας, είναι διαφορετικός και προσφέρει στην ομάδα με άλλον τρόπο”

Για το Σούπερ Καπ και την εμφάνιση στον τελικό:Δεν παίξαμε καλά στον τελικό ειδικά στην επίθεση. Δεν είχαμε τις κατάλληλες συνεργασίες και αυτοματισμούς αλλά όσο παίζουμε καλή άμυνα θα έχουμε ελπίδες και στην κακή μας βραδιά. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν μυστικά. Υπάρχει τόσο μπάσκετ στη νέα εποχή επομένως δεν μπορείς να κρύψεις κάτι. Το πιο σημαντικό είναι η χημεία και το ποια ομάδα θα είναι έτοιμη πιο γρήγορα”.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: “Ο κόσμος φέτος ξεκινά από μία πιο σταθερή βάση. Έχει αγκαλιάσει την ομάδα. Όσο κρατάμε απόρθητο το ΣΕΦ θα μας βοηθήσει, θα μας κάνει καλό”.

Για το EuroBasket και την παρουσία της Βουλγαρίας:Εμείς πήγαμε να δούμε αν μπορούμε να πάμε στο Βερολίνο. Η Ελλάδα πήγε για μετάλλιο. Εγώ προσπάθησα, παίξαμε καλά ανά διαστήματα αλλά είμαστε μακριά από την πραγματικότητα. Για την Ελλάδα τα έχουμε αναλύσει”.

Για τον Γιώργο Πρίντεζη και την απουσία του: “Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Θα λείψει στα αποδυτήρια και την χημεία. Θα λείψει η ικανότητά του να σε βάζει στο κλίμα του ματς με δύο λέξεις, μία ματιά. Πρέπει να συνεχίσουμε με την σκέψη τόσο του Βασίλη Σπανούλη όσο και του Πρίντεζη”.

Για τον Βασίλη Σπανούλη: “Έχει γίνει ήδη προπονητής”.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss