Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και ζητάει απαντήσεις για παρακολουθήσεις υπαλλήλων της ΕΥΠ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο, «μη αρεστοί» υπάλληλοι της ΕΥΠ άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω του Predator.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ανά αυτοί οι υπάλληλοι παρακολουθούνταν από την ίδια του την υπηρεσία ή από ιδιώτη.
«Ένα ζοφερό σκηνικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη και υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που ως… αντιφρονούντες μπήκαν στον «πάγο», άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω συστήματος Predator», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.
Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση, «αυτό σημαίνει πως είτε η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ, είτε κάποιος ιδιώτης παρακολουθούσε στοχευμένα υπαλλήλους της ΕΥΠ, με πληροφόρηση ή και εντολή “από μέσα”».

Συμπληρώνει, επίσης, πως «τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η ΕΥΠ εκφυλίστηκε. Από υπηρεσία που έχει ως στόχο το ποινικό έγκλημα και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας μετατράπηκε σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σκοτεινών παρακρατικών κύκλων».

Τέλος, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως πολιτικό υπεύθυνο της ΕΥΠ, να δώσει άμεσα να δώσει απαντήσεις. «Διαφορετικά θα αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι ο εμπνευστής αυτών των τριτοκοσμικών καταστάσεων, που μόνο σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία δεν συναντά κανείς», καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι είχε προηγηθεί
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ΕΦΣΥΝ, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 υπάλληλος της ΕΥΠ με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας δέχθηκε μήνυμα στο κινητό από άγνωστο αριθμό: “Κοριτσάκι μου θυμάσαι΄” και από κάτω υπήρχε ένα link του youtube.
Επρόκειτο για ένα από τα domain names, παραλλαγές γνωστών ιστοσελίδων, που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής παρακολούθησης με το κακόβουλο λογισιμικό Predator.

Την ίδια περίοδο, άλλη υπάλληλος της ΕΥΠ που στο παρελθόν είχε νευραλγική θέση στην υπηρεσία δέχθηκε μήνυμα στο κινητό της, πάλι από άγνωστο αριθμό: «Καλησπέρα.Θα βγουν όλα στη φόρα με αυτούς σε λίγο καιρό. htppsQ//zougla.news/hFf».
Η ίδια υπάλληλος σε δεύτερο χρόνο δέχθηκε ακόμα ένα μήνυμα παγίδα, από άλλο κινητό αυτή τη φορά. Σε αυτήν την περίπτωση το μήνυμα δεν ήταν μόνο παραπλανητικό, προκειμένου να μολύνει το κινητό, αλλά και απειλητικό, σαν να γνώριζε ο αποστολέας τη διαμάχη που είχε η εν λόγω υπάλληλος της ΕΥΠ με ανώτερό της.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της META (Facebook) αποκάλυψε ένα ευρύ πλ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss