Ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ – Το ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Κηδεία βασίλισσας Ελίσαβετ: Το ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου είναι το τελευταίο μέρος ανάπαυσης για πολλούς από τους μονάρχες της Αγγλίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, στο αγαπημένο της κάστρο του Ουίνδσορ. Το ιστορικό παρεκκλήσι είναι τόπος ανάπαυσης για πολλούς μονάρχες της Αγγλίας.
Το κτήριο ξεκίνησε από τον βασιλιά Εδουάρδο Δ’ το 1475, χρειάστηκαν 50 χρόνια για να το τελειώσει και το παρεκκλήσι ολοκληρώθηκε τελικά από τον βασιλιά Ερρίκο Η’, ο οποίος έτρεφε βαθιά στοργή για το Ουίνδσορ.

Είναι το «σπίτι» του Τάγματος της Περικνημίδας και οι ιππότες και οι κυρίες της Περικνημίδας έχουν τις δικές τους θέσεις μέσα στο παρεκκλήσι, σημειωμένες με τα διακριτικά τους στο ταβάνι. Η σημαία Royal Standard κρέμεται πάνω από την έδρα της βασίλισσας από την αρχή της βασιλείας της. Είναι το ίδιο κάθισμα στο οποίο ο Ερρίκος VIII προσκυνούσε πριν από περίπου 500 χρόνια.
Το ξίφος του Εδουάρδου Γ’ φυλάσσεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου – έζησε στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον δέκατο τέταρτο αιώνα και ήταν αυτός ο βασιλιάς της Αγγλίας που ανακήρυξε τον Άγιο Γεώργιο προστάτη της βασιλικής οικογένειας. Το ξίφος του ήταν μεταξύ των αντικειμένων που διασώθηκαν από το παρεκκλήσι κατά τη διάρκεια της κατοχής των Roundhead (υποστηρικτές του Κοινοβουλίου) στον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο το 1600, όταν το παρεκκλήσι υπέστη σοβαρές ζημιές.

Με ύψος 11 μέτρα και πλάτος σχεδόν 9 μέτρα, το West Window του ναού είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Αγγλία. Είναι πάνω από 500 ετών, αλλά ανακατασκευάστηκε το 1842 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss