O Tim Cook αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που η Apple δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο RCS για τα μηνύματα κειμένου

Πρόσφατα, ο Tim Cook απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα επίλυσης του προβλήματος των «green bubbles» στα μηνύματα και παράλληλα αποκάλυψε και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η Apple δεν πρόκειται να ασχοληθεί: δεν είναι κάτι που βοηθάει την εταιρεία να πουλήσει περισσότερες συσκευές iPhone.

Στο συνέδριο Code της Vox Media, ένας παρευρισκόμενος είπε στον Tim Cook ότι του ήταν δύσκολο να στείλει βίντεο στη μητέρα του επειδή οι συσκευές της Apple δεν υποστηρίζουν το RCS, το πρωτόκολλο αποστολής μηνυμάτων πίσω από την ανάπτυξη του οποίου βρίσκεται η Google και έχει την υποστήριξη όλων σχεδόν των μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ο Tim Cook τότε του απάντησε προτείνοντας στον παρευρισκόμενο στο συνέδριο να αγοράσει στη μητέρα του ένα iPhone -για να επιλυθεί το ζήτημα. «Δεν ακούω τους χρήστες μας να ζητούν να επενδύσουμε χρόνο και έργο σε κάτι τέτοιο» απάντησε ο Tim Cook. 
Αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που ο Tim Cook αναφέρεται, έστω και με αυτόν τον τρόπο, δημοσίως στο RCS γνωστό και ως πρωτόκολλο Rich Communications Services. Το RCS αποτελεί αναμφισβήτητα μία σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα γνωστά SMS και MMS καθώς επιτρέπει την αποστολή υψηλότερης ανάλυσης εικόνων και βίντεο. Η υποστήριξη του από την Apple στις φορητές συσκευές της θα διόρθωνε όλα σχεδόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες όταν ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ συσκευών iOS και Android. Παρόλα αυτά, η Apple έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει να προσφέρει υποστήριξη στο πρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss