Ο Τσίπρας και οι «φίλοι» του: Από τον Κοτζιά, στα συνδικάτα – Ποιοι εξωκομματικοί στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει την κοινωνική του απήχηση και να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια του όσο μπορεί ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Επαφές με πολιτικές κινήσεις, αλλά και με μεμονωμένα πρόσωπα που προέρχονται από τους χώρους της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού, των επιστημών και των τεχνών πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να διευρύνει την κοινωνική του απήχηση και να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια του όσο μπορεί ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Τα προηγούμενα χρόνια, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονη η συζήτηση για το πως θα μπορέσει το κόμμα των 30.000 μελών, να αντιστοιχηθεί με την εκλογική βάση που ξεπερνούσε τις 1.500.000 ψήφους. Το ζήτημα αυτό λύθηκε σε μεγάλο βαθμό με την εγγραφή 120.000 νέων μελών, τα οποία εντάχθηκαν στην Κουμουνδούρου συμμετέχοντας στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Από εκεί και πέρα και με δεδομένο ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για τις ερχόμενες εθνικές, αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές, αναζητούν προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος – και όχι μόνο.
Ο Κοτζιάς και το «Πράττω»

Από τότε που ο Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών μετά τη σύγκρουση του με τον Πάνο Καμμένο, οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Για την ακρίβεια, από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, πέρασαν από σαράντα κύματα.

Πλέον, όμως, φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν αποκατασταθεί. Ο Κοτζιάς έλαβε πρόσκληση, παρέστη, μίλησε και καταχειροκροτήθηκε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Απρίλιο.
Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Κοτζιά στα ελληνοτουρκικα, καθώς και οι δύο μίλησαν για την ανάγκη η χώρας μας να επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης, για να ακυρώσει με αυτό τον τρόπο στην πράξη την παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία.
Πρόσωπα από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση, οι δύο άνδρες δεν έχουν απευθείας επικοινωνία. Ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του «Πράττω» βρίσκονται σε διαρκή επαφή και η μία πλευρά συμμετέχει πάντα στις εκδηλώσεις της άλλης, γεγονός που τους κάνει να αισιόδοξους για στήριξη του πρώην ΥΠΕΞ προς την πλευρά του κόμματος τους.
Οικολόγοι και οι άλλοι

Μια επίσης πολιτική συμμαχία την οποία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει «παγώσει», είναι αυτή με τους Οικολόγους Πράσινους. Οι τελευταίοι διέλυσαν τη συνεργασία, καθώς θεω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss