Ο Βενσάν Κολέ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μουστάφα Φαλ για το EuroBasket

EUROBASKET 2022

FIBA

Ο Βενσάν Κολέ ενημέρωσε τον Γουίλιαμ Χάουαρντ ότι δεν θα συνεχίσει στην προετοιμασία της Γαλλίας εν όψει του EuroBasket. Ανοιχτό παράθυρο για τον Μουστάφα Φαλ.

Με δώδεκα παίκτες θα συνεχιστεί η προετοιμασία της Γαλλίας από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και της τελικής φάσης του EuroBasket 2022. Την επομένη της φιλικής νίκης επί του Βελγίου, ο Βενσάν Κολέ ενημέρωσε τον Γουίλιαμ Χάουαρντ πως αποχωρεί από την αποστολή των μπλε, με δώδεκα (12) αθλητές να συνεχίζουν.

Τούτο όμως δεν σημαίνει πως όλοι θα είναι παρόντες στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο λόγος; Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας, ο Βενσάν Κολέ θα περιμένει για μερικές ακόμη μέρες τόσο τον Αντριού Αλμπισί όσο και τον Μουστάφα Φαλ, αθλητές οι οποίοι δεν έχουν προπονηθεί ακόμη με την υπόλοιπη ομάδα λόγω τραυματισμού. Αμφότεροι κάνουν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα εδώ και είκοσι περίπου μέρες, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των μπλε να δείχνει διατεθειμένος να κάνει όση υπομονή χρειάζεται (μέχρι την τελευταία στιγμή) με την ελπίδα πως τουλάχιστον ένας εκ των δύο θα είναι, εν τέλει, διαθέσιμος για το EuroBasket 2022.

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η Εθνική Γαλλίας, υπάρχει ένας σύλλογος να τους περιμένει πίσω. Η αποθεραπεία τους εξελίσσεται, δεν υπάρχει ακόμη το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο, οπότε δεν εξαρτώνται όλα μόνο από μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βενσάν Κολέ.

Οι δώδεκα (12) που συνεχίζουν στην προετοιμασία της Γαλλίας είναι οι:

  1. Τομά Ερτέλ
  2. Τεό Μαλεντόν
  3. Ελί Οκομπό
  4. Εβάν Φουρνιέ
  5. Αϊζάια Κορντινιέ
  6. Τιμοτέ Λουαού – Καμπαρό
  7. Γκερσόν Γιαμπουσέλε
  8. Αμάτ Εμπαγιέ
  9. Βενσάν Πουαριέ
  10. Ρουντί Γκομπέρ
  11. Τέρι Τάρπεϊ
  12. Μουαμαντού Τζαϊτέ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss