Ο υποθυρεοειδισμός και η διαχείριση του

Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο θυροειδής υπολειτουργεί και δεν παράγει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες.
Ο ρόλος τους
Οι ορμόνες του θυρεοειδούς βοηθούν στον έλεγχο της ανάπτυξης, της επιδιόρθωσης των κυττάρων και του μεταβολισμού. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με υποθυρεοειδισμό μπορεί να εμφανίσουν κόπωση, απώλεια μαλλιών, αύξηση βάρους, αίσθημα κρύου και αίσθημα κατάθλιψης, μεταξύ πολλών άλλων συμπτωμάτων.
Ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζει το 1-2% των ανθρώπων παγκοσμίως και είναι 10 φορές πιοπιθανό να επηρεάσει τις γυναίκες από τους άνδρες. Διατροφικά δεν μπορεί να γίνει αποκατάσταση της λειτουργίας του. Ωστόσο, ένας σωστός συνδυασμός θρεπτικώνσυστατικών και φαρμάκων μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λειτουργίας τουθυρεοειδούς και στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων.
Τι είναι ο υποθυρεοειδισμός;
Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται κοντάστη βάση του λαιμού. Παράγει και αποθηκεύει θυρεοειδικές ορμόνες που επηρεάζουνσχεδόν κάθε κύτταρο στο σώμα. Όταν ο θυρεοειδής αδένας λαμβάνει ένα σήμα πουονομάζεται θυρεοειδοτρόπος ορμόνη (TSH), απελευθερώνει θυρεοειδικές ορμόνες στηνκυκλοφορία του αίματος. Αυτό το σήμα αποστέλλεται από την υπόφυση, έναν μικρό αδέναπου βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου, όταν τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών είναιχαμηλά.
Κάποιες φορές, ο θυρεοειδής αδένας δεν απελευθερώνει ορμόνες, ακόμη καιόταν υπάρχει άφθονη TSH. Αυτό ονομάζεται πρωτοπαθής υποθυρεοειδισμός και είναι ο πιοκοινός τύπος υποθυρεοειδισμού. Περίπου το 90% του πρωτοπαθούς υποθυρεοειδισμούπροκαλείται από τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto, μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία τοανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται κατά λάθος στον θυρεοειδή αδένα.
Άλλες αι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss