«Όχι» στις μετακινήσεις ειδικευόμενων ιατρών για κάλυψη κενών λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά, η μεταφορά των ειδικευομένων ιατρών σε άλλα νοσοκομεία να πραγματοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους.

Επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με την οποία ζητά, η μεταφορά των ειδικευομένων σε άλλα νοσοκομεία από αυτά που ήδη υπηρετούν, να πραγματοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους και όχι για κάλυψη διοικητικών αναγκών.
«Πληροφορηθήκαμε ότι έχετε ζητήσει τις απόψεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με την εκτίμηση των ελλείψεων των ειδικευομένων ανά ειδικότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια, συμπέρασμα το οποίο θα πρέπει να προκύψει μετά από γόνιμο και εκτενή διάλογο με τις αρμόδιες ιατρικές εταιρείες ανά ειδικότητα και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Ως προς το δεύτερο ερώτημά σας, πάγια γνώμη μας είναι ότι η μεταφορά των ειδικευομένων σε άλλα νοσοκομεία από αυτά που ήδη υπηρετούν, πρέπει να πραγματοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ειδικευόμενου ιατρού και σε καμία περίπτωση για κάλυψη διοικητικών αναγκών του εκάστοτε νοσοκομείου» επισημαίνει στην επιστολή του ο ΙΣΑ.

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss