Οδηγός αγοράς: Τα 10 πιο ιδιαίτερα γούρια για να είναι το 2023 γεμάτο τύχη και στυλ

Ξεχωρίσαμε τα ωραιότερα γούρια, που θα συντροφεύσουν τη νέα χρονιά με λάμψη και τύχη.

Είμαστε ένα βήμα πριν τα Χριστούγεννα και το νέο έτος, το 2023. Και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε αρνητικό, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να μπούμε με δύναμη και ορμή στη νέα χρονιά. Αισιοδοξία, τύχη, λάμψη και ομορφιά, όλα συνοψίζονται σε ένα και μόνο item, που βάζουμε όλοι στη συλλογή μας διαχρονικά κάθε Πρωτοχρονιά: το γούρι μας.

Τα γούρια συνοδεύονται, φυσικά, με μια μακραίωνη, ελληνική παράδοση, αφού ήδη από την αρχαιότητα έχουμε περιγραφές για κοσμήματα, τα οποία δωρίζονταν ή και κατασκευάζονταν αποκλειστικά για δημοφιλή πρόσωπα του δημόσιου βίου, με σκοπό την προστασία τους από τη βασκανία. Τοιχογραφίες, σύμβολα πάνω σε διάφορα χρηστικά αντικείμενα, αλλά και γραπτές αναφορές μιλούν για τα σύμβολα αυτά, ως ένα μέρος άρρηκτα συνδεδεμένο με την πίστη και τις δοξασίες του ελληνικού πολιτισμού. Το «μάτι», όπως το λέμε σήμερα, ήταν η ροή της αρνητικής ενέργειας δοσμένη μέσα από σκοτεινές θεότητες, σύμφωνα με τις πηγές.

Μήπως θα φύγεις για τα Χριστούγεννα; Τρία σύνολα που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στη βαλίτσα σου

https://www.instagram.com/p/CmWgU50o7xR

Στο σήμερα τα γούρια είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής μας, αφού αν το σκεφτεί κανείς είναι ένα από τα λίγα κοσμήματα, που αλλάζεται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να προσθέτεις ένα ακόμη ξεχωριστό item στη συλλογή σου. Αν μάλιστα επιλέξεις ένα γούρι από κάποιο σχεδιαστή ή ένα brand, με παράδοση στην κατασκευή των lucky charms, τότε είναι πολύ πιθανό να μην το αποχωριστείς όσα χρόνια και αν περάσουν. Προσωπικά, συνεχίζω να φοράω τα γούρια, που απέκτησα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια σε layering, μαζί με τα υπόλοιπα κοσμήματα μου.
Τα γούρια …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss