Οι 5 εχθροί του δέρματος (εκτός από τον ήλιο και τη ρύπανση) | Vita.gr

Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι εκτός από τον ήλιο και τη ρύπανση, υπάρχουν και άλλοι «εχθροί» που υπονομεύουν την υγεία και τη νεανική μας όψη. Γι’ αυτό αν διαπιστώσουμε ότι στις καθημερινές μας συνήθειες περιλαμβάνεται κάτι από τα παρακάτω, ενημερώνουμε τον δερματολόγο μας. Εκείνος θα μας συμβουλεύσει ποιες skincare κινήσεις πρέπει να υιοθετήσουμε.
#Κάπνισμα
Εκτός από τους κινδύνους σοβαρών παθήσεων, η βλαβερή αυτή συνήθεια συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Τα μικρά αιμοφόρα αγγεία και τα τριχοειδή μαζεύουν νικοτίνη, μειώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, το οποίο στερείται την αναγκαία οξυγόνωσή του. Σε αρκετές περιπτώσεις η υπερβολική νικοτίνη στον οργανισμό ευθύνεται και για το αντιαισθητικό κιτρινωπό χρώμα στα δάχτυλα.
Δείτε επίσης: Το παιδί με αγνοεί επιδεικτικά – Τι μπορώ να κάνω;
#Οινόπνευμα (αλκοόλ)
Μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος υπερδιαστέλλουν τα αγγεία του αίματος. Αν η κατανάλωση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αδυνατίσει τα τριχοειδή τείχη. Οταν το αίμα απλώνεται, τα αδυνατισμένα τριχοειδικά τοιχώματα ενδέχεται να διαρραγούν, προκαλώντας αντιαισθητικά σημάδια στο λευκό τμήμα της κόρης του οφθαλμού κάτω από το δέρμα. Το οινόπνευμα επίσης παρασύρει το νερό έξω από τους ιστούς και αφήνει το δέρμα σκούρο και αφυδατωμένο.
# Συχνές εναλλαγές βάρους
Για την υγεία του σώματος επιβάλλεται η διατήρηση του κανονικού βάρους που προσδιορίζεται για τον καθένα ανάλογα με το ύψος το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss