Οι αποκαλύψεις για την ταινία Ο θησαυρός του μακαρίτη – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Η ταινία Ο θησαυρός του μακαρίτη του 1959, παραγωγής Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου. Το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη και τον Πολύβιο Βασιλειάδη. Πρωταγωνιστούν οι Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος και η Ξένια Καλογεροπούλου.. Από το ellinikoskinimatografos.gr βρήκαμε 8 αποκαλύψεις για την ταινία:

1) Η συγκεκριμένη ταινία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου του 1959 και κατά την πρώτη προβολή έκοψε 54.899 εισιτήρια . Μικρός αριθμός αν σκεφτεί κανείς πως, “Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο” που έκανε πρεμιέρα λίγες εβδομάδες αργότερα ξεπέρασε τα 239.530 εισιτήρια.Όμως με το πέρασμα των χρόνων αυτή η υπέροχη κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες της χρυσής εποχής του κλασικού Ελληνικού κινηματογράφου.
2) Σε αυτή την ταινία πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στο σινεμά η Άντζελα Ζήλεια και η Γοργώ Χρέλια η οποία μαζί με την Νίκη Λινάρδου έναν μήνα μετά εμφανίστηκαν και στο “Ξύλο βγήκε απ’ το παράδεισο” του Αλέκου Σακελλάριου.
3) Το σπίτι με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Θεώνης ήταν όλο ένα καλοστημένο σκηνικό στο στούντιο της Φίνος Φιλμ στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Ενώ οι εξωτερικές σκηνές γυρίστηκαν σε ένα σπίτι της ίδιας περιοχής. Εν τω μεταξύ για τις σκηνές όπου οι ηθοποιοί έπρεπε να γκρεμίσουν κάποιον αληθινό τοίχο με τούβλα αυτόν τον έχτιζαν βοηθοί της Φίνος Φιλμ μια μέρα πριν. Ενώ για ευνόητους λόγους οι συγκεκριμένες λήψεις γυριζόταν μια μόνο φορά.
4) Πρώτη συνεργασία για Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκο Ρίζο που τα επόμενα χρόνια χάρισαν στο κοινό υπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss