Οι αποκαλύψεις για την ταινία Ο ζηλιαρόγατος – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Η ταινία Ο ζηλιαρόγατος του 1956, σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιώργου Τζαβέλλα βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Γεωργίου Ρούσσου “Ο εραστής έρχεται”. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλια Λιβυκού, Σμάρω Στεφανίδου, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Καίτη Λαμπροπούλου. Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις και η παραγωγή έγινε από την Ανζερβός. Από το ellinikoskinimatografos.gr βρήκαμε 5 αποκαλύψεις για την ταινία:

1) Όταν στις αρχές του 1956 ο Γιώργος Τζαβέλλας πρότεινε στον Βασίλη Λογοθετίδη τον ρόλο του ζηλιάρη Πότη, εκείνος αρνήθηκε λόγω θεατρικών υποχρεώσεων. Ξαναμίλησαν όμως στα τέλη Μαΐου και έδωσαν τα χέρια ενώ λίγες μέρες μετά ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Μάλιστα η πρώτη σκηνή που γυρίστηκε ήταν αυτή όπου ο κουμπάρος του που υποδυόταν ο Βαγγέλης Πρωτόπαπας του άναβε την φλόγα της ζήλιας με όσα του έλεγε.
2) Πρώτη κινηματογραφική συνεργασία του Λάμπρου Κωνσταντάρα με την Σμάρω Στεφανίδου που 12 χρόνια αργότερα θα υποδυθεί την πεθερά του στην ταινία, “Ο τρελός τα χει 400“.
3) Σε αυτή τη ταινία είναι η πρώτη καταγεγραμμένη εικόνα κινηματογράφου της εποχής (Η σκηνή όπου οι ηθοποιοί που πηγαίνουν να δουν την ταινία, “Ο εραστής έρχεται”) και η πρώτη χρήση μηχανήματος ηχογραφήσης.
4) Σε μια σκηνή δύο εκ των πρωταγωνιστών (Λάμπρος Κωνσταντάρας και Ίλυα Λιβυκού) χορεύουν υπό τον ήχο ενός ορχηστρικού κομματιού του Μάνου Χατζιδάκι που δεν είναι άλλο από το γνωστό, “Γαρύφαλλο στ’ αυτί”.
5) Ο ηθοποιός Νίκος Καζής εμφανίζεται στην ταινία ως τραγουδιστής με το όνομα Πίπης και ερμηνεύει το τραγούδι, “Ερωτευμένος”. Η μικρή αυτή συμμετοχή του πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση του πολύ καλού του φίλου Βασίλη Λογοθετίδη.
Η Μίνα (Σμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss