Οι αποκαλύψεις για την ταινία Θα σε κάνω βασίλισσα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Η ταινία Θα σε κάνω βασίλισσα είναι μια από τις πιο κλασικές όλων των εποχών στην Ελλάδα, προβλήθηκε το 1964 και μέσα από το ellinikoskinimatografos.gr σας μεταφέρουμε μερικές αποκαλύψεις.

Ο Αλέκος Σακελλάριος είχε προτείνει το σενάριο και στην Φίνος Φιλμ όμως ο ετήσιος προγραμματισμος της εταιρείας είχε κλείσει και έτσι ο αγαπητός δημιουργός το πήγε στον Αντώνη Καρατζόπουλο κι έτσι γυρίστηκε.

2. Αρχικά για τον ρόλο του Πιτ είχαν προταθεί τρεις ηθοποιοί, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Ανδρέας Ντούζος και ο Γιώργος Μούτσιος ο οποίος και επικράτησε έναντι των συναδέλφων του.
3. Όλα τα ρούχα που φοράει η Νίκη Λινάρδου άνηκαν στην προσωπική της συλλογή και κάποια ήταν δώρα του συζύγου της Αλέκου Σακελλάριου.
4. Το υπο κατάρρευση σπίτι των πρωταγωνιστών είναι σκηνικό που δημιούργησε ο Γιώργος Στεργίου και τα κομμάτια γύψου από την οροφή τα έριχνε ο βοηθός σκηνοθέτη.
5. Είναι η πρώτη ταινία που ο Δημήτρης Νικολαΐδης και η Σούλη Σαμπάχ παίζουν μαζί ως ζευγάρι.
6. Πρώτα γυρίστηκαν όλες οι εξωτερικές σκηνές και ύστερα οι εσωτερικές με τελευταία την σκηνή όπου η Μήτση Κωνσταντάρα αναζητάει τον Θανάση Βέγγο στο σπίτι του.
7. Είναι μια από τις ελάχιστες ταινίες στην οποία ο αγαπητός ηθοποιός δεν έχει το πραγματικό του όνομα.
Πλοκή
Ο Αντώνης Τσιλιβίκης (αλλά και Αντώνης Μπεϊζάνης) (Θανάσης Βέγγος) είναι ένας αρκετά εύπορος έμπορος υλικών και εργολάβος οικοδομών. Είναι παντρεμένος επί τέσσερα χρόνια με την Ελένη (Νίκη Λινάρδου) και ζουν σε μια παλιά ετοιμόρροπη μονοκατοικία. Ο Αντώνης είναι εξαιρετικά άπληστος και μίζερος, αφού παρότι είναι ιδιοκτήτης …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss