Οι χρήστες των iPhone εγκαταλείπουν την Apple και στρέφονται στο Android, σύμφωνα με έρευνα

Η BankMyCell είναι μία ιστοσελίδα στην οποία μπορεί ο καθένας να πουλήσει χρησιμοποιημένα smartphones. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ιστότοπος, το πλήθος των πιστών χρηστών iPhone μειώθηκε κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Η BankMyCell σύλλεξε δεδομένα 38.000 χρηστών, οι οποίοι πούλησαν συσκευές μέσω της ιστοσελίδας, και επικεντρώθηκε στη παρακολούθηση των χρηστών της Apple μεταξύ Οκτωβρίου του 2018 και Μαρτίου του 2019.

Η αναφορά θέλει το 26% των χρηστών να ανταλλάσσουν το iPhone X με οποιαδήποτε συσκευή άλλης εταιρείας. Το 18% των ιδιοκτητών οποιουδήποτε iPhone επέλεξε να τα αντικαταστήσει με κινητά της Samsung. Αντίστοιχα το 7,7% των χρηστών ενός Samsung smartphone αντάλλαξαν τη συσκευή τους με μία της Apple.

Η BankMyCell συνδύασε τα δεδομένα που συνέλεξε με αυτά άλλων εταιρειών που έχουν διεξάγει έρευνες σχετικά με την αφοσίωση των χρηστών iPhone. Με βάση τις αναλύσεις της, η ιστοσελίδα διαπίστωσε ότι τα ποσοστά των πιστών οπαδών των iPhone άγγιξαν τα επίπεδα του 2011. Για όσους δεν θυμούνται ήταν η χρονιά που απεβίωσε ο Steve Jobs.

Το 2017 η αφοσίωση των πελατών της Apple ήταν στο 92% και δύο χρόνια μετά έχει πέσει στο 73%. Ωστόσο, η έρευνα της BankMyCell δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενική αφού λαμβάνει υπόψη μόνο τους χρήστες της ιστοσελίδας και το δείγμα είναι ιδιαίτερα μικρό.

Επιπλέον, τα δεδομένα που βρήκε η BankMyCell έρχονται σε αντίθεση με μία έρευνα που διεξήγαγε η CIRP τον Ιανουάριο, η οποία θέλει την αφοσίωση των χρηστών του iOS να είναι ψηλότερη από ποτέ με ποσοστό 91%.

Πηγή  Πηγή 2

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss