Οι don’ts συνδυασμοί skincare συστατικών που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις

Και 4 skincare συστατικά που αν τα συνδυάσεις μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου.

Με τόσα προϊόντα ομορφιάς να κυκλοφορούν στην αγορά και να λανσάρονται κάθε τρεις και λίγο, με τόσα skincare συστατικά να προτείνονται από τους δερματολόγους και skin experts, είναι λογικό να φτάσει η στιγμή που θα μπερδευτείς.
«Αυτή η κρέμα συνδυάζεται με αυτό το serum ή θα γίνω χάλια;», «να βάλω αυτό το λαδάκι πάνω από αυτήν τη lotion;» και πολλά άλλα τέτοιου είδους ερωτήματα τριβελίζουν το μυαλό σου. Τώρα, όμως, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος και θα μάθεις ποιοι είναι οι απαγορευτικοί συνδυασμοί skincare συστατικών, ώστε ποτέ να μην τους κάνεις, αλλά και ποια συστατικά μπορούν να κάνουν θαύματα αν τα χρησιμοποιήσεις μαζί.

Jello skin: Η νέα τάση για λαμπερή επιδερμίδα που έχει γίνει viral στο TikTok
Τα don’ts στους συνδυασμούς των skincare συστατικών
Υπεροξείδιο του βενζολίου VS ρετινόλη
Το υπεροξείδιο του βενζολίου είναι ένα ισχυρό προϊόν που καταπολεμά την ακμή, αλλά έχει την ικανότητα να απενεργοποιεί τη δράση της ρετινόλης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς υπεροξείδιο του βενζολίου κατά την ίδια περίοδο που χρησιμοποιείς ρετινόλη. Σημαίνει απλώς ότι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο.

Καλύτερα, λοιπόν, να χρησιμοποιείς υπεροξειδίου του βενζολίου το πρωί και ρετινόλη το βράδυ.

Βιταμίνη C VS ΑΗΑs
Και η βιταμίνη C και τα άλφα υδροξυ-οξέα (AHAs) έχουν αντιοξειδωτικά οφέλη, όμως όταν συνδυαστούν μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία του pH της επιδερμίδας λόγω των πολύ υψηλών επιπέδων οξύτητας. Άσε που όταν χρησιμοποιείς τη βιταμίνη C μαζί με οποιοδήποτε AHA (γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ κλπ.) περιορίζεις την αποτελε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss