Οι επεξεργαστές 9ης γενιάς Intel Core θα μπορούν να «διαχειρίζονται» 128GB RAM

Μέχρι πρόσφατα, οι «mainstream» επεξεργαστές της Intel δεν υποστήριζαν ποσότητα μνήμης (RAM) περισσότερης από 64GB.

Αν και αυτό το ζήτημα θα το είχαν προσέξει κατά πάσα πιθανότητα περισσότερο οι πολύ απαιτητικοί χρήστες ή οι επαγγελματίες, αυτή τη φορά η Intel «σας έχει καλυμμένους», με την έννοια ότι αν χρειάζεστε περισσότερη μνήμη από 64GB σύντομα θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και έως και 128GB DDR4 SDRAM.

Η ιστοσελίδα Anandtech αναφέρει ότι οι 9ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel θα υποστηρίζουν τέτοια ποσότητα μνήμης, με την Intel να ισχυρίζεται ότι σύντομα η νεότερη, «πυκνότερη» τεχνολογία μνήμης θα καταστήσει κάτι τέτοιο δυνατό. Ένα «update» επίσης που θα διανεμηθεί μέσα στους επόμενους μήνες θα ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη δυνατότητα στα συστήματα με τους νεότερους επεξεργαστές της.

Θα χρειαστείτε βεβαίως ένα σύγχρονο motherboard με τέσσερις υποδοχές για ισάριθμα αρθρώματα μνήμης (DIMM slots), που  αναμφισβήτητα θα σας στοιχίσουν αρκετά [ενδεχομένως, αν έχουμε υπολογίσει σωστά, πάνω από €1200 για 4 x 32GB αν λάβουμε υπόψη μας ότι ένα 32GB kit DDR4 2400MHz που αποτελείται από δύο αρθρώματα μνήμης (2 x 16GB) στοιχίζει πάνω από €300 σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις].

Σε κάθε περίπτωση, και λαμβάνοντας υπόψη πως σταδιακά θα πέσουν οι τιμές, τα παραπάνω είναι πολύ καλά νέα για τους ενθουσιώδεις χρήστες ή τους επαγγελματίες που εργάζονται με σταθμούς εργασίας. Μέχρι σήμερα, για να εκμεταλλευτεί κάποιος 128GB στο desktop PC ή στο workstation του έπρεπε να επενδύσει σε επεξεργαστή Xeon. Τέτοιο επεξεργαστή βεβαίως θα χρειαστείτε, αν κρίνετε ότι σας είναι απαραίτητα περισσότερα από δύο κανάλια μνήμης (π.χ quad-channel) πάντως. Ειδικά για τους media editors που τρέχουν ιδιαίτερα απαιτητικές σε μνήμη εφαρμογές και δεν χρειάζονται απαραίτητα την επεξεργαστική ισχύ ενός Xeon τα νέα είναι καλοδεχούμενα.

Engadget

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss